A-lohkon isäntäjoukkue Georgian ja Turkin välisessä ottelussa tunteet kuumenivat Georgian tuplajatkoajalla ottaman voiton jälkeen.

Turkin maajoukkueen mukaan joukkueen pelaaja Furkan Korkmazin kimppuun hyökättiin kolmen Geogian pelaajan toimesta pukukoppikäytävällä. Korkmaz lensi ottelussa suihkuun neljännellä jaksolla, mutta ottelun jälkeen tilanne muuttui ikäväksi.

– Kun Furkan Korkmaz oli kävelemässä käytävällä pukuhuoneeseen yhdessä valmentajamme kanssa, Georgian pelaajat, jotka eivät olleet pelaavassa kokoonpanossa yhdessä ulos lentäneen pelaajan sekä poliisin kanssa, hyökkäsivät häntä kohti.

– Ottelun lopussa 30 poliisia työnsi meidät tappeluun. Jouduimme tappeluun Geogian poliisia vastaan. Olen kertonut asiasta FIBA:lle. On turha väittää meitä tyhmiksi tai huijata itseään. He tuovat meille valvontakameroiden materiaalin kokonaisuudessaan. Jos emme saa materiaalia, lähdemme turnauksesta, Turkin liiton varapresidentti Ömer Onan kertoi liiton tiedotteessa.

Apuvalmentaja Hakan Demir nosti asian esille myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Tänään Georgian pelaajat ja jotkut turvallisuushenkilöt kohtelivat meitä epäkunnioittavasti. Me tulimme tänne vain pelaamaan koripalloa. Kaiken pitäisi jäädä kentälle, mutta ikävä kyllä kentän ulkopuolella tapahtui iso skandaali.

– Kentällä koripallopeli meni kahdella jatkoajalle. Välillä me pelasimme hyvin, välillä Georgia, mutta sen jälkeen kun pelaajamme Furkan Korkmaz sai suihkukomennuksen, kolme vastustajan pelaajaa hyökkäsi hänen kimppuunsa käytävällä yhdessä turvamiesten kanssa. Tulimme tänne pelaamaan koripalloa, emme nyrkkeilemään.

Maanantaina pelit jatkuvat C- ja D-lohkon otteluilla. Susijengi kohtaa iltaottelussa Serbian kello 22.00 alkaen. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä.