Susijengi varmisti paikkansa jatkopeleissä voittamalla tiistaina Tshekin vakuuttavan esityksen jälkeen. Päävalmentaja Lassi Tuovi oli luonnollisesti tyytyväinen.

Susijengi sai melkoisen kylvetyksen maanantaina Serbialta, mutta kokosi itsensä hienosti taistelemalla lähes täyden hallin edessä lohkon isäntäjoukkue Tshekin.

– Voin todellakin olla valmentajana ylpeä tästä joukkueesta. Tshekki on erinomainen ja erittäin kokenut joukkue. Vaikean Serbia-ottelun jälkeen pelaajat tulivat kentälle nöyrinä ja nälkäisinä, Tuovi ylisti omiaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Petteri Koponen näytti kokemuksen ja tarkan heittokäden arvon jälleen Tshekkiä vastaan. Koposen mukaan joukkue uhkui näyttöhaluja Serbia-pelin jälkeen.

– Eilen tuli aika kylmää kyytiä Serbialta ja tahdottiin näyttää, että me ollaan aika paljon parempi joukkue kuin miltä niitä vastaan näytti, Susijengin parhaimmistoon lukeutunut Petteri Koponen (14/0/3 syöttöä) veisteli.

Susijengin fanit saivat ensimmäistä kertaa vastusta katsomossa, kun kotiyleisö pisti parastaan. Lopulta sinivalkoiset vetivät kuitenkin pidemmän korren sekä kentällä että katsomossa.

– Erityinen kiitos faneille, me saatiin niiltä niin paljon virtaa tänään. Taas kerran tuntui siltä kuin olisi kotikentällä pelannut. Nyt saadaan olla pienen hetken ajan tyytyväisiä, sitten hoidetaan tämä lohko kunnialla loppuun ja mennään Berliiniin tekemään historiaa.

Susijengi päättää alkulohkon kohtaamalla torstaina Hollannin. Ottelu alkaa kello 15.00. Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät ottelun suorana lähetyksenä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote