Susijengin monivuotiset tukipylväät Shawn Huff ja Petteri Koponen pelasivat todennäköisesti viimeisen kerran monituhatpäisen suomalaisyleisön edessä torstaina. Yleisö osoitti arvostusta kahta legendaa kohtaan.

Berliinissäkin tullaan näkemään katsomossa sinivalkoista väriä, mutta samanlaista 5000 katsojan rynnäkköä tuskin kuitenkaan todistetaan.

Viimeistä maaottelukesäänsä pelaava susikapteeni Huff (14/4) takoi ottelun alkutahdit upottamalla avausjaksolla sivaltamalla kahdeksan pistettä täydellisellä heittopelillä. Joukkueen pappa odotti omiltaan täydellistä keskittymistä, ja sen myös sai.

– Me tiedettiin, että Hollanti on vaarallinen joukkue ja että meillä ei ole minkäänlaista varaa antaa niille siimaa. Ihan kiitettävästi onnistuttiin siinä tänään, vaikka ne pienen ”runin” saikin ihan neljännen jakson alkuun, Huff puhkui Koripalloliiton tiedotteessa.

Petteri Koponen (5/0/4 syöttö) tuli peliin hyvällä jalalla ja upotti kaksi ensimmäistä heittoaan. Vajaat kolme minuuttia ennen loppua monituhatpäinen suomalaisyleisö nostatti rytmikkäällä ”Petteri Koponen”-huudatuksellaan Kenraalin seisomaan vaihtopenkillä, eikä coach Tuovilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin valjastaa sotaratsunsa.

– Älyttömän kiitollinen saa olla, että saa pelata tuollaisen yleisön edessä. Näitä pelejä tulee vielä ikävä. Mutta vielä on turnausta jäljellä ja nyt mennään niin pitkälle kuin ikinä päästään, Koponen uhkui.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport kanavillaan esittävät kaikki Susijengin ottelut suorina lähetyksinä.