Kun vuoden 2022 EM-kisojen alkulohkon kaikki viisi ottelua on pelattu, on Susijengin Lauri Markkanen jättänyt jälkensä kisojen tilastoihin nousemalla kärkikahinoihin niin piste- kuin vapaaheittotarkkuustilastoissa. Koko joukkueen tasolla Susijengi on EM-kisojen tarkin vapaaheittäjä sekä kolmanneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä.

Viiden pelatun ottelun jälkeen Lauri Markkanen isännöi kisojen pistetilaston neljättä sijaa 24,8 pisteen ottelukeskiarvollaan edellään Kreikan Giannis Antetokounmpo (29,5), Bulgarian Aleksandar Vezenkov (26,8) sekä Slovenian Luka Doncic (26,6).

Levypalloissa Markkanen yltää kisojen jaetulle 11. sijalle 7,4 levypallollaan ottelua kohden yhdessä Espanjan Willy Hernangomezin kanssa. Levypallotilaston kärkinimenä komeilee erinomaisen turnauksen pelannut Bulgarian Vezenkov (12,2).

Vapaaheittotilastossa HoNsUn kasvatti komeilee puolestaan viidennellä sijalla onnistuttuaan viivalta 92,9% tarkkuudella (39/42). Listan kärjessä ovat Viron Kristjan Kitsing (94,1%) ja Saksan Johannes Thiemann (94,1%).

Sasu Salin on puolestaan kunnostautunut kisojen kolmanneksi ahnaimpana pallonriistäjänä vietyään vastustajalta pelivälineen keskimäärin 2,0 kertaa ottelua kohden. Montenegron Kendrick Perry ja Ranskan Terry Tarpey jakavat piikkipaikan 2,2 riistollaan per peli.

Viimeisiä EM-kisojaan pelaava Petteri Koponen on puolestaan upottanut turnauksessa kolmosensa 50% tarkkuudella (7/14) ja jakaa siten kolmostarkkuustilaston 11. sijan. Tähän mennessä kisojen tarkin kolmen pisteen heittäjä on ollut Serbian Nikola Kalinic uskomattomalla 63,% osumatarkkuudellaan.

Kisojen joukkuetilastoissa Susijengi on ollut tarkin vapaaheittäjä upottamalla häikäisevät 89,0% vapaaheitoistaan. Kolmen pisteen heitoissa Susijengi on ollut turnauksen kolmanneksi tarkin (39,4%) edellään vain Tshekki (43,6%) ja Serbia (42,0%).

EM-kisoissa eniten pisteitä joukkueena on mättänyt Serbia (93,2/peli), mutta Susijengi ei tule kaukana perässä 86,4 pisteen ottelukohtaisella keskiarvollaan. Susijengin hyökkäystä kuvaa sekin, että joukkue jakaa kolmannen sijan ottelukohtaisella koriin johtaneiden syöttöjen keskiarvollaan (22,8) edellään vain Tshekki (23,8) ja Serbia (23,8).

Lähde: Koripalloliiton tiedote