Tapiolan Hongan miesten korisliigajoukkue on nyt valmis. Viimeisimpänä, joukkueeseen ovat liittyneet Max Besselink, 20, sekä Samppa Mäki 21.

Päävalmentaja Aapo Heinonen myhäilee saadessaan kaksi atleettista ja motivoitunutta nuorta joukkueeseensa.

– Max tuo joukkueeseen aimo annoksen urheilullisuutta ja korintekovoimaa. Hän myös sopii erinomaisesti joukkueen profiiliin. Yksi nuori urallaan eteenpäin pyrkivä pelaaja lisää kokoonpanoomme. Vaikka kesä oli hänelle haasteellinen, on Max näyttänyt heti harjoituksissa olevansa merkittävä vahvistus meille, Heinonen toteaa Hongan sivuilla.

202-senttinen Max Besselink pelasi viimeiset kaksi kauttaan Korisliigaa, ensin Helsinki Seagullssin riveissä ja kaudella 2021-22 BC Nokiassa. Nokialla Besselink tehtaili varsin vakuuttavaa tilastoriviä ottelusta toiseen, 11,7 pisteen, 3,8 levypallon ja 1,1 syötön keskiarvolla. Toukokuussa julkaistiin nuoren miehen kolmivuotinen sopimus Saksan Bundesliigaan s.Oliver Würzburgin joukkueeseen. Kaikki ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan. MU20 kisoissa alkanut sairastelu jatkui koko kesän ja sinä aikana Saksassa muutettiin roolitusta joukkueessa. Lopulta Besselink teki päätöksen palata Suomeen toistaiseksi.

– Viime kauden pelasin tosiaan BC Nokiassa. Kausi oli positiivinen hyvän valmennuksen, joukkuehengen ja fanien kanssa. Nyt takana on rankempi vaihe pitkien sairasteluiden takia. Pahin on kuitenkin ohi ja tavoite on päästä täyteen kuntoon pian. Olen tosi kiitollinen siitä, että Honka on nyt tässä apuna, tiedän että täällä voin kehittyä eteenpäin. On ollut todella kiva treenata Hongan joukkueen kanssa nyt ja niin valmennus kuin koko tiimi on saanut mut tuntemaan oloni tervetulleeksi, Besselink kuvailee seuran sivuilla.

Samppa Mäki on paluumuuttaja. Juniori-ikäisenä kasvattajaseura Hongasta maailmalle lähtenyt Mäki on viettänyt viime vuodet Espanjassa koripallon parissa.

– Samppa on todennäköisesti monelle suomalaista korista läheltäkin seuraavalle varsin tuntematon nimi, sillä juniorivuodet vierähtivät pitkälti Espanjan auringon alla. Samppa saapui harjoittelemaan heinäkuussa Honkahallille ja vakuutti valmennuksen osaamisellaan. Nuori takamies on taitava syöttäjä ja korintekijä, joka tuo myös ääntä ja energiaa joukkueeseen, valmennuksesta kerrotaan.

Hongan joukkue on nyt hiottu valmiiksi. Joukkueen runko koostuu honkalaisnuorista, jotka olivat viime kaudella nostamassa Honkaa Korisliigaan. Lisää lupaavia ja kyntensä nuorten maajoukkueissa näyttäneitä pelaajia joukkueeseen saatiin Valtteri Mervolasta ja Iiro Tuomesta. Paluumuuttajina joukkueeseen liittyivät Topi Halme ja Eetu Villa. Roppakaupalla kokemusta kentälle tuovat Carl Lindbom ja Tuukka Kotti. Ulkomaalaiskolmikosta kokeneimman vahvistuksen viittaa kantaa kanadalaisjyrä Malcolm Duvivier, vierellään yliopistoista Espooseen saapuneet lennokkaat jenkit Khalyl Waters ja AJ Lawson.

Lähde: Tapiolan Hongan verkkosivut