Kouvot on tehnyt alkavan kauden mittaisen sopimuksen 24-vuotiaan, 198-senttisen ja 86-kiloisen Josh Andersonin kanssa.

Anderson on syntynyt Yhdysvalloissa Baton Rougen kaupungissa Lousianassa. Hän pelasi muiden tapaan NCAA yliopistoliigassa Western Kentckyn joukkueessa viiden kauden verran. Andersonin yliopistouran keskiarvoiksi mies tehtaili lukemat 10.45 pistettä, 3.93 levypalloa ja 1.36 syöttöä.

Andersonin pelitapa on vauhdikas, johon sisältyy muun muassa donkkeja ja riistoja. Hän on ammattilaisuran tulokas, joka on tavoitellut pelipaikkaa yliopistouran jälkeen Italian kovassa A-2 -sarjassa Latinan joukkueessa.

– Josh on kova urheilija. Hyppää, riistää, donkkaa, puolustaa, ottaa levypalloja ja niin edelleen. Italian A2 -sarja on vaikea paikka aloittaa ura ammattilaisena. Kahden jenkin sääntö asettaa isot vaatimukset ja odotusarvot valitulle pelaajalle. Ei mitenkään optimaalinen paikka rookiepelaajalle. Josh hyppää muun joukkueen mukaan harjoituksiin tiistaina, kunhan läpäisee lääkärintarkastuksen, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo seuran sivuilla.

Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2022-2023: Henri Permanto, Hannes Pöllä, Joel Mäntynen, Deshon Taylor (USA), Ilmari Toikkanen, Aarni Korkiatupa, Emil Uotila, Teemu Kristeri, Quan Jackson (USA), Austin Butler (USA), John Meeks (USA) ja Josh Anderson (USA).

Lähde: Kouvojen verkkosivut