Vannoutuneelle korisfanille mikään ei voita NBA-pelin katsomista paikan päällä. Areenan energia on käsin kosketeltavaa, jännitys tarttuvaa ja kanssafanien intohimo peliä kohtaan nostaa tunnelman kattoon. Jos et ole koskaan nähnyt NBA-ottelua livenä, kannattaa ainakin kerran käydä kokemassa se, sillä pelaajien hämmästyttävä urheilullisuus ja pelin strateginen luonne iskevät kuin miljoona volttia. Kausi alkaa 30.9.2022.

Mitä ottelussa oikein tapahtuu?

Ennen NBA-ottelua odotuksen sekainen tunnelma fanien keskuudessa on jotain todella uniikkia. Yleisön energia ja odotus on käsin kosketeltavaa. Monet katsojat miettivät, miten suosikkipelaaja onnistuu. Millaisia supertähtien välisiä kaksinkamppailuja on tiedossa, ja mitä tapahtuu pelin loppuminuuteilla?

Ennen ottelun alkua kentällä järjestetään erilaisia juhlallisuuksia; fanit huutavat ja laulavat, cheerleaderit heiluttavat pom-pomejaan ja esittelevät liikkeitään sekä joukkueiden maskotit juoksevat pitkin areenaa ja katsomoa viihdyttäen faneja. Samalla illan tähdet lämmittelevät ja heittelevät ottaen kontaktia yleisöön.

Jumbotronilta näkyy hidastettuna edellisten pelien kohokohtia. Kommentaattorit antavat nopean yhteenvedon aloituskokoonpanoista ja siitä, mitä jokaiselta joukkueelta odotetaan. Jännitys tiiviistyy. Peliajan lähestyessä kaikki areenalla odottavat jännittyneinä ottelun alkua.

Pelin aloitusjaksolla kaikilla on mielesään monia kysymyksiä ottelun kulusta. Pelaako suosikkipelaaja omalla tasollaan, vai tekeekö se jotain suurta? Millaisia kohtaamisia on odotettavissa joukkueiden suurten tähtien välillä? Onnistuuko joku heistä hetkessä kääntämään pelin suunnan ja momentumin? Näihin ja moniin muihin mietteisiin löytyy vastauksia seuraavan kahden tunnin aikana.

Pelin aikana voi tapahtua mitä vain. NBA:ssa maailman lahjakkaimmat urheilijat ottavat mittaa toisistaan tekemällä painovoimaa uhmaavia hyppyjä sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, unohtamatta kolmosten upottamisia, blokkeja, upeita sisäänajoja ja tietysti donkkeja. Kaikki tämä tekee pelistä erittäin jännittävän ja yllätyksiä täynnä olevan pelin.

Kiihkeän ottelun aikana on aikalisiä ja taukoja, jotka tarjoavat katsojalle hyvän tilaisuuden hengähtää, juoda tai syödä jotain ja ehkä jopa ostaa matkamuistoja areenalta. Samalla voi seurata cheerleadereiden esityksiä ja maskotit juoksentelevat ja viihdyttävät yleisöä. Jumbotron näyttää taukojen aikana kohokohtia muista parhaillaan pelattavista NBA-peleistä.

Kun loppusummeri soi, ei aina ole selvää, kuka ottelun voitti. Pelaajat jättävät kentälle kaiken, mitä heillä on, joten tulos on usein epävarma vasta viimeisten sekuntien aikana. Juuri tämä tekee NBA-ottelusta niin jännittävän seurata livenä – koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu!

Pelin jälkeen tunnelma on aina tapissa. Varsinkin voittaneen joukkueen fanit hurraavat ja kannustavat ja pelaajat kättelevät ja taputtavat toisiaan selkään. Lattia on täynnä konfetteja ja ilma on täynnä popcornin ja hodarin tuoksua. Pelaajat ovat panostaneet kaikkensa antaakseen faneille upean show’n. Voittajajoukkueen tähtipelaajat pääsevät yleensä kommentoimaan ja kiittämään faneja heidän tuestaan.

Kun peli on ohi, on aika lähteä kotiin. Mutta tunne siitä, että olet nähnyt jotain hienoa ja olet ollut osa ainutlaatuista kokemusta, jää sinuun pitkäksi aikaa. Voit elää pelin parhaat hetket uudelleen katsomalla kohokohdat televisiosta tai YouTubesta tai lukemalla niistä lehdistä.

Muutamia keskeisiä nostoja NBA-ottelun ratkaisuhetkien skenaarioista ja strategioista

1. Viimeisellä sekunnilla kolmen pisteen heitto pelin voittamiseksi.

2. Toinen joukkueista tekee virheen, kun kellossa ei ole enää aikaa, jolloin vastustaja pääsee vapaaheittoviivalle ja voittaa mahdollisesti pelin.

3. Pelaaja tekee ratkaisevan riiston tai blokin viime sekunneilla ja estää näin vastustajaa tekemästä pisteitä ja siten voittamasta peliä.

4. Joukkue tekee tahallaan virheen toiselle joukkueelle pysäyttääkseen pelikellon ja voidakseen saada pallon takaisin viime hetkellä korin toivossa.

5. Jännittävä taistelu, joka menee loppuun asti ja jossa kummallakin joukkueella on mahdollisuus voittaa viime sekunneilla.

Miten ostaa NBA-liput netistä?

Voit ostaa NBA-liput netistä tunnetuilta lipunmyyntisivustoilta, esimerkiksi hellotickets.fi:stä. Lippuja on saatavilla monen hintaisia ja sivustolla on kätevä paikkavalitsin, josta näet koko katsomon. Valitse haluamasi paikka, jolloin sinulle näytetään kyseisen paikan hinta. Voit helposti vertailla eri paikkojen hintoja toisiinsa.

Mitkä tekijät vaikuttavat lippujen hintoihin?

Perusperiaatteena on, että lippujen hinnat muodostuvat dynaamisesti, mikä tarkoittaa että ne muuttuvat koko ajan eri tekijöistä riippuen. Tärkein lippujen hintoihin vaikuttava tekijä on kysyntä. Jos tietyn pelin katsomisesta kiinnostuneita ihmisiä on paljon, lippujen hinnat nousevat. Jos taas kiinnostusta on vähemmän, hinnat laskevat.

 1. Ensimmäiseksi lippujen hintaan vaikuttaa se, milloin kauden aikana peli pelataan. Edullisimmat liput löytyvät ennen 30.09.2022 pelattaviin Pre season -peleihin, ja hinnat nousevat kauden edetessä.
 1. Toiseksi lipun hintaan vaikuttaa, millä areenalla matsi pelataan. Liput esimerkiksi Madison Square Gardeniin New Yorkissa tai Staples Centeriin Los Angelesissa pelattaviin otteluihin ovat aina kalliimpia kuin liput pienemmillä areenoilla pelattaviin otteluihin.
 1. Lipun hintaan vaikuttaa pelin aloitusajankohta. Viikonloppuisin alkavien otteluiden liput ovat yleensä kalliimpia kuin päivällä alkavien otteluiden liput.
 1. Neljäs tekijä on lippujen saatavuus. Jos peliin on jäljellä vain muutama lippu, ne ovat kalliimpia kuin jos lippuja on runsaasti saatavilla. Eli kannattaa olla mahdollisimman ajoissa lipun hankinnan kanssa.
 1. Viides ja viimeinen tekijä on lipputyyppi. Courtside-liput ovat aina kalleimmat. Näitä voit vertailla lipunmyyntisivustojen areenakartasta, jossa näytetään selkeästi kuinka paljon lippu maksaa missäkin paikassa.

Vinkkejä aloittelijalle, miten päästä kiinni lajiin ja saada enemmän irti NBA-kaudesta 2022-2023

 1. Seuraa NBA:ta sosiaalisessa mediassa uusimpien uutisten ja päivitysten saamiseksi.
 2. Rekisteröidy Ruutu-tilaajaksi ja katso kaikki pelit suorana lähetyksenä tai tilauksesta.
 3. Lue pelaaja- ja joukkueuutisia pysyäksesi ajan tasalla.
 4. Katso pelien kohokohtia ja analysoi pelejä ymmärtääksesi paremmin lajin hienouksia.
 5. Käy katsomassa ainakin kerran elämässäsi live-ottelu paikan päällä.
 6. Seuraa vedonlyöntiä lisätäksesi jännitystä.
 7. Lopuksi, nauti 30.9.2022 alkavasta NBA-kaudesta.

Vastauksia muutamiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin?

Mitä ovat NBA-ottelun tärkeimmät strategiset ratkaisut?

Joitakin NBA-pelien keskeisiä strategisia päätöksiä ovat muun muassa screenien asettaminen, sisään ajaminen korille, kolmen pisteen heitto ja tietysti blokit.

Mitä aikalisän avulla yritetään saavuttaa?

Aikalisää käytetään strategisena päätöksenä, jolla pysäytetään vastustajan vauhti ja annetaan joukkueelle mahdollisuus ryhmittyä uudelleen.

Ketkä ovat on NBA:n parhaimpia ja tunnetuimpia supertähtiä nykyään?

NBA:ssa on nykyään monia suuria supertähtiä, mutta parhaita ja tunnetuimpia pelaajia ovat LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant ja Russell Westbrook. He kuuluvat liigan suosituimpiin pelaajiin ja heidän ottelunsa ovat aina jännittäviä seurattavia, sillä he järjestävät poikkeuksetta upean show’n. Kannattaa seurata myös uudempia pelaajia kuten Ben Simmons tai Donovan Mitchell. Näiden lisäksi NBA on täynnä loistavia pelaajia, joiden peliä on aina mahtavaa ihastella.

Mitkä ovat NBA:n menestyneimmät joukkueet kautta aikojen ja miksi?

NBA:ssa on monia menestyksekkäitä joukkueita, mutta menestyneimpiä ovat Boston Celtics, Los Angeles Lakers ja Chicago Bulls. Nämä joukkueet ovat voittaneet monia mestaruuksia ja niissä on voittamisen perinne. Celtics, Lakers ja Bulls ovat kaikki joukkueita, jotka tunnetaan vahvasta puolustuksestaan ja tiimityöstään. Ne pystyvät usein tekemään paljon pisteitä, mikä johtaa usein voittoon.