Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pakettiin. Lauantain voittajia olivat EBT, Honka, PeKa sekä Kouvottaret.

EBT:lle hieno vierasvoitto

Vimpelin Veto ja EBT avasivat kautensa Vimpelissä, jossa nähtiin tasainen kamppailu. EBT oli ottelussa lopulta parempi 88-82 ja matkasi kahden sarjapisteen kanssa takaisin Espooseen.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa olivat tasaisia. Puoliajalle mentiin vierasjoukkueen johdossa 44-41.

Vimpeli ottelun komennon itselleen hetkellisesti kolmannella jaksolla, mutta espoolaisten hieno päätösjakso varmisti joukkueelle voiton.

Carmen Tyson-Thomas jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi. Hän pussitti EBT:lle 30 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Sierra Moore ylsi myös tupla-tuplaan 24 pisteellä ja 11 levypallolla. Nicole Ogun debytoi Naisten Korisliigatasolla ja kasasi 13 pistettä. Tynice Martin teki Vimpelille 30 pistettä.

Honka kaatoi ToPo:n

Espoossa ottivat yhteen kaksi joukkuetta pääkaupunkiseudulta, kun Honka emännöi ToPo:a. Honka ei ollut yllätettävissä kotikentällään ja voitti 90-69.

Vierasjoukkue aloitti ottelun pirteästi, mutta tapiolalaiset eivät tästä hätkähtäneet ja nappasivat johdon jo ennen puoliaikaa. Tauolla oltiin tilanteessa 49-44.

Honka oli toisella jaksolla parempi joukkue ja onnistui etenkin päätösjaksolla tyrehdyttämään vieraiden hyökkäyspelin. Sarjapisteet jäivät Espooseen lopulta 90-69.

Madelynn Utti debytoi Hongan paidassa vahvasti. Hän heitti 30 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Hänen pelitilanneheittonsa osuivat 79 prosentin tarkkuudella. Cierra Walker 19/6/8 koriin johtanutta syöttöä esiintyi myös vahvasti. Ebba Pekonen teki ToPo:lle 16 pistettä ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Peli-Karhut aloitti kautensa vahvasti

Mestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut sai avauskierroksella vastaansa täysin uudistuneen Forssan Alun. Kotkalaisjoukkue ei ollut yllätettävissä ja voitti ottelun 95-65.

Peli-Karhujen hyökkäyspeli toimi etenkin ensimmäisellä jaksolla hienosti. Sen turvin joukkue oli puoliajalla johdossa 51-38.

Toisella puoliajalla pelin kuva säilyi samanlaisena ja kotijoukkue oli koko ajan askeleen vieraitaan edellä. Sarjapisteet jäivät Kotkaan 95-65.

Aurjanee Alix oli esillä joka puolella. Hänelle merkittiin 21 pistettä, kahdeksan koriin johtanutta syöttöä sekä kuusi levypalloa. Lotta Vehka-Aho pussitti 17 pistettä.  Breon Gunnels teki FoA:lle 15 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

Kouvottaret haki pisteet Tampereelta

Pyrintö sai illan ottelussa vieraakseen Kouvottaret. Ottelusta ei jännitystä puuttunut ja johtoasema vaihtuikin useampaan otteeseen. Lopulta viime kauden hopeajoukkue oli parempi ja vei ottelun 75-71.

Avauspuolikkaalla molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 30-29.

Toisella puoliajalla Kouvottaret oli pitkään vakuuttava, mutta sai kuitenkin tehdä täyden päivätyön voiton eteen. Sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 75-71.

Kouvolaisten amerikkalaiskaksikko Tierra Hodges ja Makeda Clarke-Nicholas hallitsivat korinalustaa. Hodges kasasi 16 pistettä ja 15 levypalloa. Clarke Nicholas pussitti 12 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Pyrinnön Ellen Järvinen teki 16 pistettä ja nappasi viisi levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote