New Yorkista, Brooklynistä kotoisin oleva Wayne Martin Jr tulee parsimaan Kouvojen kauden alussa kavennutta rosteria.

Vuonna 1993 syntynyt ja 201 senttiä pituutta omaava peluri ei ole ensimmäistä kertaa Korisliigan syövereissä. Hän pelasi kaudella 2020-2021 Helsinki Seagullsien riveissä 33 ottelua keskiarvoilla 16.2 pistettä, 7.1 levypalloa ja 1.2 syöttöä. Peliminuutteja hänelle kertyi keskiarvolla 23:28 ottelua kohden. 

Yliopistouran (NCAA) hän pelasi St.Francisin, Navarron ja Tennessee Staten opinahjoissa. Kauden 2021-2022 hän pelasi Unkarin A Divisioonassa Kaposvarin joukkueessa. Tuolla kaudella Martin keskiarvoiksi merkittiin 18.9 pistettä, 8.6 levypalloa ja 1.4 syöttöä. Kentällä hän viihtyi keskimäärin 35.7 minuuttia ottelua kohden. Wayne Martin Jr:n sopimus Kouvojen kanssa kattaa tällä hetkellä viisi ottelua.

– On mukavaa olla taas Suomessa, se on minulle toinen koti. Uuden joukkueen kanssa tavoitteet ovat samoja – voittaa mahdollisimman paljon pelejä, Wayne Martin Jr kertoo Kouvojen sivuilla.

– Jäimme loukkaantumisten vuoksi ilman yhtään jo Korisliigatasonsa todistanutta sentteriä. Apu löytyi yllättävänkin nopeasti ja saimme tutun miehen, joka on pelannut liigassamme kovalla tasolla. Aluksi sovittu viiden ottelun pesti on suosiollinen sekä seuralle että pelaajalle. FIBA-tauolla saamme lisää informaatiota loukkaantuneiden tilanteesta ja mietimme seuraavia siirtoja. Jossain vaiheessa saamme paketin kyllä kuntoon, siihen asti taistellaan ja kamppaillaan jokaisessa pelissä parhaamme mukaan. Organisaationa emme ole todellakaan luovuttaneet kauden suhteen. Vaikka tuntuu, ettei ole päivääkään ilman vastoinkäymistä, päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi.

Josh Anderson ei läpäissyt terveystarkastusta, joten häntä ei nähty Kouvojen miesvahvuudessa.

Ilmari Toikkanen loukkaantui Kouvot – Korihait pelissä Jatke Areenalla 7.10.2022 pelatussa ottelussa. Toikkanen sai yläraajavamman, joka pitää miehen sivussa tämän hetken arvion mukaan nelisen viikkoa.

Lähde: Kouvojen verkkosivut