Salon Vilpas kaatoi kotiottelussa Tampereen Pyrinnön. Voitto oli Vilppaan ensimmäinen tällä kaudella.

Illan ainoassa miesten Korisliigan ottelussa Salon Vilpas väänsi kotonaan Tampereen Pyrinnöstä 91–85-voiton siitäkin huolimatta, että ottelun alkupuolisko antoi odottaa toisenlaista lopputulosta.

Ottelu käynnistyi hyvin tasaisena, mutta toisella jaksolla Vilppaan pasmat sekosivat pahasti. Pyrintö pääsi tekemään peräti 35 pistettä tuon yhden neljänneksen aikana, ja puoliaikatauolle mentäessä Vilppaalla oli menetyksiä peräti 13. Ensimmäisen puoliskon jälkeen tulostaulu näytti 41–50 Pyrinnön hyväksi.

Jälkimmäisellä puoliskolla kuitenkin kaikki muuttui. Salolaisten hyökkäys terävöityi selkeästi, ja pöydät kääntyivät. Pyrinnön heitot lakkasivat uppoamasta, ja isännät pääsivät takaisin kuskin paikalle.

Harvinaisen monipuolista esiintymistä nähtiin Vilppaan kapteeni Mikko Koivistolta, joka upotti 16 pistettä pitäen osumaprosenttinsa tasaisesti 60:ssä sekä läheltä että kaukaa. Lisäksi Koivistolle merkittiin viisi syöttöä. Pelinjohtaja Perttu Blomgren tarjoili kuuden koriin johtavan syöttönsä lisäksi komeita donkkeja. Näistä suorituksista huolimatta voittajajoukkue riveissä kaikkein ahkerin pistetykki oli Keyshawn Feazell 25 pisteellään.

Tappion kärsineiden tamperelaisten riveissä kovia korintekosuorituksia nähtiin erityisesti Ike Smithiltä ja Tomas Pihlajamäeltä. Kumpikin tilastoi ottelussa 22 pistettä. Lassi Kilpiselle merkittiin yhdeksän pistettä mutta myös viisi koriin johtavaa syöttöä ja kaksi riistoa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote