Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

Elias Valtonen pelasi alkukauden parhaan pelinsä, kun Manresa otti toisen voittonsa Mestarien liigassa kaadettuaan VEF Riian 88-56 (47-29). Valtonen pussitti 17,5 minuutissa 15 pistettä ja saalisti lisäksi kaksi levypalloa ja riiston.
Ottelutilastot

Alexander Madsen oli joukkueensa johtohahmo, kun AEK haki komean 84-73 (51-36)-voiton Reggio Emiliasta. Madsen rouhi 17 pistettä, seitsemän levypalloa ja riiston.

– Tuntui, että teimme ihan hyvää työtä ensimmäiset 20 minuuttia ja pelasimme kuten halusimme. Siitä huolimatta minusta tuntuu, että meillä on vielä paljon parantamisen varaan. Se on tietenkin positiivinen asia, mutta meidän on päästävä sinne mahdollisimman nopeasti ja naulata nämä pelit aiemmin, Madsen totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Koripalloliiton tiedotteen mukaan.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin ennen viimeistä neljännestä keittämät keitokset nostivat Strasbourgin ensin kahdeksan pisteen takamatkalta tasoihin, ja lopulta jatkoajalla 94-89 (36-35, 76-76)-voittoon Bursasta.
Ottelutilastot

Kovan tempun teki myös Tuomas Iisalon luotsaama Bonn kaataessaan koko turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Karsiyakan numeroin 83-71 (42-40). Voitto oli samalla Bonnin ensimmäinen Mestarien liigassa.
Ottelutilastot

FIBA Europe Cupissa Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiova aloitti voitokkaasti kaatamalla Voluntarin 70-61 (32-28). Hopkins jatkoi vahvaa alkukauttaan 14 pisteen, yhden levypallon, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla. Palmin tilastoriville kertyi kuusi pistettä, viisi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Craiovan kanssa samassa lohkossa pelaavan Edon Maxhunin Merlins Crailsheim hävisi Norrköping Dolphinsin vieraana jatkoajan jälkeen 87-93 (79-79, 41-40). Maxhuni oli varsinaisen peliajan lopussa näkyvässä roolissa nostamalla Merlinsin ensin kolmen pisteen johtoon 12 sekuntia ennen loppua, mutta Dolphins nousi vielä tasoihin. Maxhuni pääsi vielä kokeilemaan voittoheittoa, mutta se jäi eturautaan. Maxhuni oli joukkueen parhaimmistoa 12 pisteen, seitsemän syötön, kolmen levypallon ja kahden riiston tilastoilla.

Ottelutilastot

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden avasi oman urakkansa niukalla 88-92 (38-50)-tappiolla Giants Antwerpenille.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Remu Raitanen oli Albaceten paras pistemies 14 pisteellä, mutta se ei riittänyt kantamaan voittoon Alicanten pitäessä pisteet kotonaan 86-77 (49-38)-voitolla. Raitasen tilastoriville kirjattiin myös seitsemän levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Seurahistoriansa ensimmäisessä eurokilpailun lohkovaiheessa esiintynyt Kauhajoki esitti kauden toistaiseksi parastaan, kun se kaatoi unkarilaisen Egis Körmendin 77–62 (39–37).

Kotijoukkue Kauhajoki oli tyly isäntä uudella kotiparketillaan IKH Areenalla, kun se kohti Unkarin viime kauden hopeajoukkue Egis Körmendin. Avauspuoliaika meni kotijoukkueen hienoisessa komennossa ja se repäisi parhaillaan toisella neljänneksellä yhdeksän pisteen karkumatkan. Vieraat onnistuivat kuitenkin vastaamaan kotijoukkueen iskuun kaventamalla taukolukemiksi 39–37.

Sen sijaan toisesta iskusta vieraat eivät enää toipuneetkaan. Puolustuksessa aktiivinen Kauhajoki pystyi hyökkäyspäässä luomaan jatkuvasti vieraitaan laadukkaampi heittopaikkoja hyvän pallonliikkeensä turvin. Peräti yhdeksän kotijoukkueen pelaajaa onnistui keskiviikkoiltana kaaren takaa. Lopputulos oli lopulta selkeä 15 pisteen kotivoitto.

Kauhajoelta kaksinumeroisiin ylsivät 13 pistettä viimeistelleet Kuany Kuany ja Cameron Jones sekä 11 mieheen viimeistelleet Daniel Dolenc sekä Lee Skinner. Severi Kaukiainen viisi pistettä ja tarjoili 7 koriin johtanutta syöttöä.

Kauhajoki jatkaa FIBA Europe Cupia ensi keskiviikkona 19.10., kun se matkaa Puolaan Anwil Włocławekin vieraaksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote