Susiladiesin luottosentteri Sofia Pelander, 30, on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen tshekkiläisen KP Brnon kanssa. KP Brno pelaa maansa pääsarjan lisäksi EuroCupia.

Salon Vilppaan kasvatti on pelannut kaksi edellistä kautta Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä, jossa hän pääsi juhlistamaan keväällä Saksan cup-mestaruutta. Ennen Saksan pestiään Pelander pelasi viisi kautta Ruotsissa, joista ensimmäiset neljä Norrköpingissä ja viidennen A3 Basket Uumajassa, joka pelasi tuolloin myös EuroCupia.

Pelander on jo aiemmin pelannut Tshekin pääsarjaa kaudella 2014-15 Basket Slovankassa. Edellinen Tshekin kausi oli karikkoinen ja sisälsi muun muassa kolme valmentajaa yhden kauden sisään.

– Kun tämä mahdollisuus tuli, niin oli kiva palata takaisin. Siitä on jo kahdeksan vuotta, kun viimeksi täällä pelasin ja silloin olin vielä junnu. Olen tänä aikana kehittynyt pelaajana, niin kiva palata takaisin samaan liigaan vähän kokeneempana, Pelander aloittaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Meillä on nuori joukkue: suurin osa on tshekkiläisiä, yksi ukrainalainen ja minä. Treenit on tshekiksi, mutta tshekkiläiset kääntää tosi hyvin. Saavuin maanantaina ja olen ehtinyt nyt treenata muutaman päivän. Asioista on pidetty huolta ja organisaatio vaikuttaa hyvältä. Odotan innolla myös EuroCupia. Hienoa päästä pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä.

Pelander on kuulunut jo pitkään Susiladiesin luottopelaajiin. Naisten maajoukkuepaidan Pelander on pukenut ylleen 45 kertaa. Ennen siirtymistään ulkomaille Pelander ehti pelata kaksi kautta Korisliigaa Turun Riennon väreissä, jossa hänet valittiin Korisliigan vuoden tulokkaaksi 2012-13.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut