Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Helsinki Seagullsin Zena Edosomwanille yhden ottelun kilpailukiellon.

Kurinpitopäällikkö on tutkinut tiistaina 25.10. pelatussa Salon Vilppaan ja Helsinki Seagullsin välisessä Korisliiga-ottelussa tapahtuneen tilanteen, jossa Seagullsin Edosomwan pysäytti siirtymähyökkäyksen tarttumalla takaapäin Salon Vilppaan pelaajaan vasemmalla kädellään kaulan alueelta ja oikealla kädellään kädestä vetäen voimakkaasti pelaajan maahan. Erityisesti kaulan alueella suunnattu tarttuminen ja vetäminen on siirtymähyökkäyksen pysäyttämiseen peliin kuulumaton ja vaarallinen teko.

Edosomwan on videotarkistuksen (IRS) jälkeen erotettu pelistä sääntökohdan 38.1.1. perusteella (D-virhe), koska erotuomarit ovat pitäneet tekoa räikeän epäurheilijamaisena. Videon perusteella ei ole aihetta katsoa tekoa toisin.

Kurinpitopäällikkö katsoo selvitetyksi, että Zena Edosomwan on syyllistynyt kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaiseen vastustajan pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen. Ratkaisukäytäntönä fyysisen koskemattomuuden tahallisesta loukkaamisesta on pidetty vähintään yhden ottelun kilpailukieltoa.

Edellä olevan perusteella määrätään Helsinki Seagullsin pelaaja Zena Edosomwanille rangaistukseksi yhden (1) ottelun kilpailukielto. Rangaistus koskee Helsinki Seagullsin seuraavaa Korisliiga-ottelua, joka on 29.10.2022 pelattava Kataja Basket – Helsinki Seagulls.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut