Naisten Korisliigassa nähtiin perjantaina kaksi ottelua. Molemmissa otteluissa kotijoukkueet olivat vahvempia ja voitot kirjattiin FoA:lle sekä HBA-Märskylle.

Forssan Alku kohtasi vielä ensimmäistä voittoaan jahtaavan Lappeerannan Catzin. Kotijoukkue oli omaa luokkaansa ja pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan 109-75.

Forssalaiset karkasivat jo avausjaksolla 19 pisteen karkumatkalle. Peli tasoittui tämän jälkeen, mutta paremmasta joukkueesta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä.

Kotijoukkue piti pallosta hyvin huolta läpi ottelun ja menetyksiä joukkueelle kertyi vain kuusi.

Täksi kaudeksi Forssaan siirtynyt Silja Viita 21/13 pelasi toistaiseksi parhaan pelinsä uuden joukkueensa paidassa. Hän upotti kahden pisteen heittonsa 82 prosenttisesti. Caterrion Thompsonille kirjattiin myös 21 pistettä. Vieraista Raziyah Farrington upotti 17 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Elina Aarnisalon heittovire siivitti Märskyn voittoon

HBA-Märsky sai vieraakseen Pyrinnön. Joukkueet lähtivät illan otteluun tasapisteistä, mutta helsinkiläisryhmä otti kauden kolmannen voittonsa 82-77.

Ottelu oli koko ajan tasainen. Märsky varmistikin voittonsa vasta päätösjaksolla.

Kotijoukkue pyrki pitämään tavalleen uskollisena korkeampaa tempoa yllä. Se näkyi nopeista hyökkäyksistä tehdyissä pisteissä. Joukkue vei sen tilaston 17-4.

Elina Aarnisalo 29/6 oli jälleen HBA:n pistetykki. Hän heitti kaikki kolmen pisteen heittonsa sisään. Ollilainen 17/10/6 koriin johtanutta syöttöä pelasi kauden ensimmäisessä ottelussaan hienosti. Tera Reed teki Pyrinnölle 19 pistettä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote