Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

AEK pelaa Kreikan liigan lisäksi myös Mestarien liigaa. Kreikan liigan AEK on aloittanut voittamalla kaikki kolme peliään ja Mestarien liigassa saldo on voitto ja kaksi tappiota. Viikolla se hävisi niukasti Tuomas Iisalon valmentamalle Bonnille.

– Hyvin on mennyt. On vähän uudenlainen rytmi, johon on ollut vähän totuttelemista, mutta muuten on mennyt ihan hyvin. Meillä on vielä pelillisesti paljon mahdollisuuksia parantaa, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Kotimaisessa sarjassa on alkanut ihan hyvin, mutta Mestarien liigassa on tullut pari niukkaa tappiota, Madsen käy läpi joukkueen alkukautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Madsen on ottanut joukkueessa jo mukavasti roolia. Kreikan liigassa peliaikaa on tullut keskimäärin 16 minuuttia ja Mestarien liigassa 1,5 minuuttia vähemmän. Mestarien liigassa sukka on heilunut 10 pisteen keskiarvolla ja Kreikan liigassa keskilukema on 8,3. Madsen tietää kuitenkin pystyvänsä vielä parempaan.

– Henkilökohtaisesti on vielä  parannettavaa, mutta olen saanut ihan ok minuutit. Voisi mielestäni olla vähän enemmänkin, mutta ne pitää ansaita ja päästä samalle sivulle joukkueen kanssa.

AEK kuuluu eurooppalaisiin suurseuroihin ja se voitti muun muassa Mestarien liigan 2018 ja oli finaalin häviävänä osapuolena 2020. Madsenin mukaan laatu näkyy toiminnassa.

– Päivittäinen taso on kova ja vaatimustaso on korkealla. Se on ihan siistiä ja tämä on hieno mahdollisuus.

Kreikkalaisfanit tunnetaan intohimoisina ja välillä saattaa vähän läikkyä myös yli.

– Välillä mennään kyllä aika rajamailla ja tuntuu, että he keskittyvät joskus enemmän vastustajan kannattajien haukkumiseen kuin omien kannattamiseen.

Madsen sai hieman tuntumaa fanien kuumaverisyydestä viime viikonloppuna, kun AEK kohtasi vieraskentällä Peristerin. Ottelu jouduttiin keskeyttämään, kun joukkueiden kannattajat alkoivat tapella keskenään katsomossa.

– Siinä alkoi katsojien välillä tappelu katsomossa ja joukkueet vietiin suojaan. Se oli uudenlainen kokemus, ja joukkuekaverit varoittelivat, ettei välttämättä jää viimeiseksi eikä edes pahimmaksi, päivittelee Madsen.

MM-karsinnat jatkuvat marraskuussa

Madsen ja muut Susijengin pelaajat kokoontuvat taas yhteen marraskuun alkupuolella, kun MM-karsinnat jatkuvat kahdella ottelulla. Susijengin varmisti historiallisesti jo kesällä ensimmäisenä eurooppalaisjoukkueena paikkansa ensi vuonna pelattavassa MM-lopputurnauksessa.

– Ehkä siitä jää sellainen liiallinen puristaminen pois ja voimme lähteä hyvillä mielin loppuihin karsintaotteluihin. Aika nopeasti tämä ikkuna tulee kesän jälkeen ja tuntui, että tänne on juuri vähän asettunut ja sitten mennään taas, naureskelee Madsen.

Madsen ehti EM-kisojen jälkeen levätä kotona muutaman päivän ennen kuin lähti Ateenaan. Vaikka takana on pitkä ja raskas maajoukkuekesä, niin vielä ei väsymys paina.

– Väitän, ettei se vielä näy. Ehkä alkaa näkyä joskus tammi-helmikuussa. Vielä ei ole ainakaan tullut eikä toivottavasti tulekaan.

Susijengillä on edessään kaksi mielenkiintoista kohtaamista, kun se taistelee karsintalohkon voitosta Saksaa vastaan ja toisessa pelissä se saa kotikentälleen Jukka Toijalan valmentaman Viron. Madsen odottaa Susijengin saavan taas vahvan tuen taakseen etenkin kotiotteluunsa.

– Toivotaan, että faneja tulee paljon Espooseen ja on kiva päästä ottamaan mittaa ”Toikan” Virosta.  Saksaa vastaankaan emme ole pelanneet kuin pari kertaa aiemmin. Lähdetään voittamaan, niin saadaan paremmat lähtökohdat MM-kisojen arvontakoriin, miettii Madsen.

Susijengi matkaa Saksan vieraaksi 11.11. ja Viro vierailee Espoossa 14.11.

Lähde: Koripalloliiton tiedote