Miesten Korisliigan tiistai-illassa nähtiin kaksi jatkoaikatrilleriä, yksi roima voitto varsinaisella peliajalla ja Deshon Taylorilta 47 pisteen ilta.

Salon Vilpas kairasi kotivoiton rajusta jatkoaikakamppailusta Kouvoja vastaan. Isännät taputtelivat ottelun tiukoin luvuin 109–105.

Vilppaalla oli vahva mahdollisuus viedä voitto ottelusta jo neljännellä jaksolla, mutta Jalon Pipkinsin virhe puolustuksessa vei Kouvojen Deshon Taylorin vapaaheittoviivalle yrittämään kolmea vapaaheittoa. Taylor onnistui upottamaan nuo kaikki ja vei joukkueensa jatkoajalle, mutta noste ei riittänyt enää sen jälkeen. Kaikesta huolimatta Taylor on pelannut viime aikoina järisyttävää koripalloa upottamalla edellisessä ottelussa 38 pistettä ja tällä kertaa peräti 47. Lisäksi Taylorille merkittiin kuusi levypalloa, neljä koriin johtavaa syöttöä ja viisi riistoa, mutta myös seitsemän menetystä.

Siitä huolimatta, että Vilpas päästi ottelun tasoihin varsinaisella puoliajalla, itse jatkoajalla ei jäänyt pienimpiäkään epäselvyyksiä voittajasta. Kotijoukkue selvitti viidennen erän lopulta paljon kirkkaammin kuin lukemat antavat ymmärtää, sillä vastustajan kavennus loppunumeroihin tapahtui vasta summerin soidessa.

Vilppaan Keyshawn Feazell tilastoi pelissä 28 pistettä, 11 levypalloa ja erinomaiset kuusi torjuntaa. Feazell Crawley puolestaan merkkautti 23 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Myös suomalainen pelinjohtaja Perttu Blomgren oli puolustuspäässä skarppina, sillä hänen yhdeksän pisteensä ja viiden syöttönsä oheen merkittiin viisi riistoa.

Katajalle kova comeback-voitto Tuomas Hirvosen johdolla

Myös Nokian palloiluhallissa meni kamppailu ylitöiksi. Kotijoukkue BC Nokia näytti pitkän aikaa jo melkein voittaneen ottelun, mutta peli tiukkeni ja eteni jopa jatkoajalle. Lopulta isäntäjoukkue taipui vieraalleen Kataja Basketille luvuin 75–83.

Voiton joensuulaisille varmisti ennen kaikkea pelinjohtaja Tuomas Hirvonen. Taitavana pallonkäsittelijänä tunnettu Hirvonen jakoi kahdeksan syöttöä mutta tykitti lisäksi taululle joukkueensa kovimmat pistelukemat, 24. Nokian puolella peli puolestaan nojasi pitkälti Perrion Callandretin otteisiin. Hän tilastoi 20 pistettä, yhdeksän levypalloa ja neljä syöttöä.

Okko Järvi penkiltä pistekuninkaaksi Seagullsin voitossa

Kahdesta muusta ottelusta poiketen Helsinki Seagulls voitti oman pelinsä varsin turvallisella erolla. Vääntö Tapiolan Honkaa vastaan ratkaistiin jo varsinaisella peliajalla luvuin 82–60 kotijoukkueen hyväksi.

Seagullsilla oli voitossaan kaksi joukosta erottuvaa työmyyrää. Kumpikin heistä tuli peliin penkiltä. Zena Edosomwan keräsi nimiinsä 12 pistettä, 14 levypalloa sekä kaksi riistoa ja torjuntaa. Okko Järvi puolestaan räiski tilastoihin 17 pistettä.

Hongan puolella Carl Lindbom ahkeroi 11 pisteen ja seitsemän levypallon edestä.