Brooklyn Nets on hyllyttänyt supertähtensä Kyrie Irvingin vähintään viiden ottelun ajaksi.

Irving julkaisi Twitterissä linkin dokumenttielokuvaan, jossa on juutalaisvastaisia osioita. Irvingin teko aiheutti luonnollisesti melkoista kalabaliikkia, vaikka hän myöhemmin poisti linkin.

Irving ei pyytänyt heti julkaisuaan anteeksi ja lopulta Brooklyn kyllästyi tähtipelaajansa saamattomuuteen.

– Olimme pöyristyneitä tänään, kun Kyrie ei suostunut täysin irtisanoutumaan juutalaisvastaisista uskomuksistaan lehdistötilaisuudessa eikä ottanut esiin dokumentin vihamielistä materiaalia. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun hänellä oli mahdollisuus – ja epäonnistui – selventää tilannetta, Nets kertoi tiedotteessaan.

Nets kertoi myös, että he olivat yrittäneet valistaa tähtipelaajaansa hänen aiheuttamastaan harmista ja vaarasta, mutta aluksi sanat tuntuivat kaikuvan kuuroille korville. Lopulta Irving pyysi anteeksi aiheuttamaansa kohua Instagramissa.

Netsin lätkäisemä pelikielto on vähintään viiden ottelun mittainen ja kestää niin kauan kunnes Irving on tehnyt tiettyjä sovinnollisia eleitä paikatakseen aiheuttamaansa vahinkoa. Lisäksi Nets tiedotti, että se yhdessä Irvingin kanssa lahjoittaa 500 000 dollaria vihapuhetta kitkeviin järjestöihin. Irving joutuu olemaan palkatta pelikieltonsa ajan.