Lauantai-illan voittajia miesten Korisliigassa olivat sarjakärki Kobrat ja viidettä sijaa pitävä Kataja. Joensuussa nautittiin lisäksi paidannostoseremoniasta.

Lapualaisseura Kobrat on ollut yksi kauden ehdottomia yllättäjiä, sillä sen nousukiito ei tunnu taittuvan, vaikka otteluita on pelattu jo yhdeksän. Lauantaisen Lahti Basketballista otetun vierasvoiton ansiosta Kobrien voittotilasto miesten Korisliigassa on jo 7–2. Illan ottelu puolestaan päättyi lukuihin 81–84.

Ottelun tilastohait Kobrien riveissä olivat Danny Pippen II ja KJ Jackson. Korinaluspelaaja Pippen pussitti 31 pistettä, keräsi kuusi levypalloa ja torjui kahdesti. Takamies Jackson sen sijaan upotti 25 pistettä, jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä ja nappasi kolme riistoa.

Lahden tähti ottelussa oli Michael Ertel II, joka osui 27 pistettä sekä haki viisi levypalloa ja neljä riistoa.

Leon Huffin paita nousi kattoon Joensuussa

Joensuussa juhlittiin kahtakin asiaa. Ensinnäkin paikallisikoni Leon Huff sai todistaa pelinumeronsa jäädyttämisen uuden kotiareenan ylähyllylle. Huff oli Kataja Basketin historian ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus ja pelasi numerolla yhdeksän. Lisäksi illan pelistä saatiin vielä voittokin kaatamalla Tapiolan Honka numeroin 80–68.

Kotijoukkueen kovinta tilastotyötä kentällä tekivät laituri Rahlir Hollis-Jefferson 17 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja kuudella syötöllä sekä pelinjohtaja Tuomas Hirvonen seitsemällä pisteellä, kahdeksalla syötöllä ja kahdella riistolla. Myös takamies Sebastian Lindberg teki hyvää työtä lisäämällä pinoon kymmenen pistettä.

Hongan pistekuningas oli Malcolm Duvivier 22:lla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote