Viime kaudella Slovakian mestaruutta juhlinut Pirttinen on aiemmin urallaan pelannut myös Saksassa sekä Islannissa ja suunnisti tänä vuonna Espanjaan. Samassa seurassa pelaa myös Anniina Äijänen.

– Heiltä tuli kesän lopussa tarjous ja mietin, että Espanja on yksi Euroopan parhaista liigoista. Anniina oli myös tehnyt sinne aiemmin sopimuksen ja se vaikutti asiaan, sillä olemme Anniinan kanssa hyviä kavereita. Se on plussaa, jos seurassa on myös toinen suomalaispelaaja, Pirttinen kertoo seuravalintansa taustoista Koripalloliiton tiedotteessa.

Espanjan liiga on Euroopan huipputasoa, jossa pelaa joukkueita Euroliigasta ja EuroCupista. Viime kaudella Bembibre säilytti sarjapaikkansa vasta aivan loppuhetkillä, mutta tämä kausi on alkanut joukkueelta pirteämmin. Seitsemän pelin jälkeen joukkueen saldo näyttää kolmea voittoa ja neljää tappiota. Tasaisessa 16 joukkueen sarjassa peräti 11 joukkuetta mahtuu kahden voiton sisään.

– Tämä on ihan kilpailullinen sarja ja pelit menevät mielenkiintoisesti ristiin. Vaikka sarjassa on tosi kovia joukkueita, niin pelien lopputulosta on vaikea veikata. Olemme tähän asti voittaneet kaikki kotipelimme, mutta vieraissa on sitten ollut vaikeampaa, Pirttinen arvioi kautta.

– Olemme aloittaneet ihan pirteästi. Tulemme joukkuekavereiden kanssa hyvin juttuun ja kemiat kohtaavat sekä kentällä että sen ulkopuolella. Se on selkeästi yksi vahvuuksistamme. Lähdemme lähes jokaiseen peliin vähän altavastaajan roolissa, mutta se sopii meille hyvin, hän jatkaa.

Sekä Pirttinen että Äijänen ovat kuuluneet joukkueen luottopelaajiin alkukauden aikana. Pirttiselle on kertynyt vastuuta kauden aikana 16,5 minuuttia ottelua kohden ja tilastoriville on kirjattu 4,9 pistettä ja 2,1 levypalloa. Äijäsen vastaava näyttää 23,5 minuuttia, 4,1 pistettä ja 5,7 levypalloa.

– Olen tykännyt sarjasta. On motivoivaa, kun koko ajan pääsee pelaamaan kovia joukkueita ja pelaajia vastaan.

Viime kaudella Pirttinen pelasi Slovakian liigaa, jossa tasoerot olivat pahimmillaan hyvin isot. Sarjassa oli käytännössä muutama kärkiseura, jotka pesivät muita joukkueita kymmenillä pisteillä. Pirttinen on nauttinut kilpailullisemmasta ilmapiiristä.

– Siinä mielessä on kyllä erilaista viime kauteen verrattuna. Jokaisessa pelissä joutuu antamaan kaikkensa. Mielelläni pelaan tällaisia tiukempia pelejä.

Innolla Susiladiesin matkaan

Bembibre kohtaa vielä lauantai-iltana Valencian kotikentällään, jonka jälkeen Pirttinen suuntaa kohti Suomea ja Susiladiesin EM-karsintaotteluita. Hän odottaa pääsemistä jälleen maajoukkueen matkaan.

– Kiva nähdä taas maajoukkuekavereita ja kokoontua sillä porukalla yhteen. Se on aina erityistä aikaa, kun olemme yhdessä maajoukkueen kanssa, Pirttinen iloitsee.

Suomi aloitti EM-karsinnat vuosi sitten niukoilla tappioilla Liettualle ja Ukrainalle. Nyt marraskuun ikkunassa vastassa ovat 24.11. Ranska vieraissa ja 27.11. Liettua Urhea-hallissa.

– Meillä oli kesällä monta harjoituspeliä ja joukkueessa oli hyvää meininkiä. En pelannut viimeisissä peleissä loukkaantumisen vuoksi, mutta oli meiltä iloista peliä ja toivottavasti jatketaan siitä.

– Tiukkoja pelejä on tiedossa. Ranska on tietenkin kova vastustaja, vaikka siellä on tainnut valmentaja vaihtua. Liettuaa vastaan haemme revanssia, Pirttinen miettii tulevia koitoksia.

Karsintojen ensimmäisessä kotipelissä Ukrainaa vastaan Susiladies pisti Euroopan huippujoukkueisiin lukeutuvan maan tiukoille, ja Pirttinen uskoo kotikenttäedun auttavan voittomahdollisuuksiin Liettuaa vastaan.

– Uskon, että meillä on etu siitä, että pelaamme kotikentällä. Viimeisissä kotipeleissämme oli hyvä meininki, ja kyllä sillä on huomattava ero pelaako kotona vai vieraissa. Toivottavasti saadaan taas hyvä tunnelma aikaiseksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote