Korisliigan ja naisten Korisliigan tulevan talven Suomen Cupin rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä.

Joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä. Valintatilaisuus järjestetään 28.11. ja se näytetään suorana YouTubessa.

Miesten Suomen Cupin ranking
Kobrat
Kauhajoki
Helsinki Seagulls
Kataja Basket
Salon Vilpas
KTP-Basket
Kouvot
BC Nokia

Miesten Suomen Cupin osallistumisoikeus on Korisliigan seuralla, joka on 23.11.2022 mennessä pelattujen runkosarjan kierrosten 1-11 otteluiden tai näiden vastakierrostenjälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8.

Naisten Suomen Cupin ranking
Peli-Karhut
Espoo Basket Team
Torpan Pojat
Vimpelin Veto
Tapiolan Honka
Forssan Alku
Tampereen Pyrintö
Kouvottaret

Naisten Suomen Cupin osallistumisoikeus on Naisten Korisliigan seuralla, joka on 13.11.2022 mennessä pelattujen runkosarjan kierrosten 1-9 otteluiden tai näiden vastakierrosten jälkeen voittosuhteella mitattuna Naisten Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1-8.

Suomen Cupin valintatilaisuus 28.11.

Suomen Cup -valintatilaisuus järjestetään maanantaina 28.11. klo 13.00 ja tapahtuma striimataan suorana lähetyksenä Basket Finlandin YouTube-kanavalla. Rankingin neljällä parhaalla on kotietu puolivälierissä ja sijoilla 1.-4. olevat joukkueet saavat valita paremmuusjärjestyksensä vastustajansa sijoilta 5.-8. Suomen Cupin puolivälierät pelataan 9.-11.12.2022.

Miesten ja naisten Suomen Cupin Final Four -tapahtuma pelataan 13.-15.1.2023 Helsingissä Urhea-hallissa. Yle lähettää Final Four -tapahtuman suorana YLE TV2:lla sekä YLE Areenassa.

Molemmat Suomen Cup -voittajat palkitaan 10.000 euron rahapalkinnolla. Finaalin hävinnyt joukkue saa palkinnoksi 3.000 euroa. Miesten Suomen Cupin mestaruutta puolustaa Helsinki Seagulls ja naisten Suomen Cupin Peli-Karhut Kotkasta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote