Miesten Korisliigassa pelattiin niin runkosarjaotteluita kuin Suomen Cupiakin – yhdessä ottelussa jopa kumpaakin samaan aikaan.

Korihait otti miesten Korisliigassa vihdoinkin ensimmäisen voittonsa sitten lokakuun kaatamalla Uudessakaupungissa Lahti Basketballin 90–64. Kaiken kaikkiaan voitto oli Korihaiden kolmas. Lahdella on voittoja kasassa vain yksi enemmän.

Pelin tähti oli eittämättä kotijoukkueen monipuolinen takamies Trey Niemi, joka pussitti 25 pistettä erinomaisilla osumaprosenteilla ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

Lahden riveissä onnistui 19 pistettä ja viisi levypalloa kerännyt Steven Haney.

Illan toisessa perinteisessä Korisliiga-kohtaamisessa Tampereen Pyrintö otti 83–67-kotivoiton Tapiolan Hongasta.

Pyrinnön riveistä ei tarvinnut nokkamiestä kauaa hakea, kun Ike Smith nousi tilanteen tasalle ja johti joukkueensa tilastoja niin pisteissä (22), levypalloissa (16) kuin syötöissäkin (7). Hongan paras pistemies oli 16 pistettä tehnyt Valtteri Mervola.

Kauhajoki Suomen Cupin välieriin yhdistelmäottelusta

Kauhajoen ja Kouvojen välinen kohtaaminen IKH Areenalla oli luonteeltaan hyvin poikkeuksellinen, sillä pelissä yhdistyivät Korisliigan runkosarja ja miesten Suomen Cupin puolivälierä. Sekä sarjapisteet että pääsyn Suomen Cupin välieriin lunasti kotijoukkue Kauhajoki, joka voitti ottelun luvuin 82–74.

Kauhajoen johtotähti kentällä oli Severi Kaukiainen, jolle merkittiin 24 pistettä ja viisi syöttöä. Kouvojen puolella sen sijaan sekä Deshon Taylor että John Meeks ylsivät 22 pisteeseen. Taylor otti lisäksi kahdeksan levypalloa ja kaksi riistoa.

Tappion kärsinyttä Kouvojen joukkuetta ovat vaivanneet viime aikoina terveysongelmat, ja joukkue joutui pelaamaan kahdeksan miehen rotaatiolla. Viime runkosarjaottelussaan seura joutui antamaan vastustajalle luovutusvoiton, koska tarpeeksi pelaajia ei saatu kentälle.

Lähde: Koripalloliiton tiedote