Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

Perjantain ensimmäisessä välierässä kohtaavat Korisliigan ykkönen Kauhajoki ja sarjassa toisena oleva Seagulls, joka tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta. Toisessa välierässä kohtaavat Korisliigan kolmonen Kataja Basket sekä pari pykälää alempana oleva BC Nokia.

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso tuntee välierävastustajan Kauhajoen ja heidän vahvuutensa.

– Suomen Cupin semifinaali ja vastaan asettuu Karhubasket, joka on juuri tällä hetkellä erittäin kovassa vireessä. Meidän tulee pystyä vastaamaan heidän intensiteettiinsä koko kentällä koko ottelun ajan. Kun käytämme omia vahvuuksiamme laadukkaasti, meillä on mahdollisuus horjuttaa kovimman ennakkosuosikin jalustaa, Laakso kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Huimaa jälkeä FIBA Europe Cupissa tehnyt Kauhajoki on eurokentillä edennyt jo jatkolohkoon ja 16 parhaan joukkoon, kun se on pelaamastaan yhdeksästä kilpailun ottelusta voittanut kahdeksan. Kauhajoki ja Seagulls ovat Korisliigassa kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti ja voitot ovat tasan.

– Suomen Cupin Final Four -viikonloppu osuu meille kovan vieraskiertueen lopuksi. Seagulls tulee otteluun hyvin valmistautuneena, joten oikealle energiatasolle pääseminen on ykkösjuttu meille ja toisena tietysti Edosomwania vastaan pärjääminen kolmen sekunnin alueella. Lopullinen kokoonpanomme varmistuu tällä kertaa vasta pelipäivän aamulla, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi.

Kataja Basket ja BC Nokia kohtaavat toistamiseen tällä viikolla

Kataja Basket ja BC Nokia kohtasivat toisensa Korisliigassa aiemmin tällä viikolla, kun Kataja Basket kaatoi nokialaiset toistamiseen kauden aikana. Nyt nokialaiset saavat revanssin.

– Suomen Cupin välierässä vastassa jo aiemmin viikolla kohdattu BC Nokia. Olimme pienoisissa ongelmissa muutamien Nokian hyökkäyspään toteutusten kanssa – saadaan arvokasta kokemusta siitä, kuinka pystymme reagoimaan lyhyellä valmistautumisella. Urhean lehtereillä nähdään myös mahdollisesti tuoretta Olympiakomitean johtoa. Tämä antaa varmasti lisää energiaa joukkueelle, Kataja Basketin päävalmentaja Petri Virtanen avaa.

– Tämä antaa meille uuden mahdollisuuden kilpailla suurella näyttämöllä. Jos pystymme pelaamaan aggressiivisesti, meillä on mahdollisuus pelata voitosta. Olemme osoittaneet, että pystymme aggressiivisuuteen pelien sisällä, mutta nyt meidän on onnistuttava siinä läpi ottelun, kommentoi BC Nokian valmennuksesta Tanner Massey.

Miesten Suomen Cupin välierät
Pe 13.1. klo 18.05 Kauhajoki – Helsinki Seagulls YLE TV2
Pe 13.1. klo 20.30 Kataja Basket – BC Nokia YLE Areena
La 14.1. klo 17.00 Finaali YLE TV2

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut