Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Lauantaiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Helsingin Urhea-hallissa pelattiin perjantaina miesten Suomen Cupin välierät, joista kumpikin ratkesi selkeällä erolla. Kataja Basket vei oman ottelunsa BC Nokiaa vastaan luvuin 94–54.

Erityistä huomiota kentällä herätti voittajajoukkueen suomalaispelinjohtaja Tuomas Hirvonen, joka keräsi nimiinsä komeat 20 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä. Pistesaldoon sisältyi muun muassa viisi osumaa kymmenestä yrityksestä kaaren takaa.

– Meillä oli koko pelin ajan hyvä intensiteetti päällä, ja saimme pidettyä Nokian todella pienillä pisteillä joka erässä. Liikutimme palloa ja pääsimme juoksemaan, joten saimme myös helppoja koreja, kommentoi Hirvonen Koripalloliiton tiedotteessa.

Tappion kärsineen Nokian pistetehtailua johti niin ikään suomalaispelinjohtaja, tässä tapauksessa Antero Lehto, joka tilastoi 12 pistettä ja neljä syöttöä.

Seagulls vei Korisliiga-kärkien kamppailun

Toisessa ottelussa kohtasivat Kauhajoki ja Helsinki Seagulls, jotka miesten Korisliigan puolella pitävät hallussaan sarjataulukon sijoja yksi ja kaksi. Suomen Cupin puolella kuitenkin kakkonen oli vahvempi, sillä Seagulls kaivoi voiton luvuin 78–64.

Kauhajoki saapui peliin suoraan europeleistä, joita joukkue on pelannut kauden mittaan Korisliigan ohella.

– Eihän tämä tietenkään optimitilanne ollut, mutta en halua mennä sen taakse ollenkaan. Emme vain pystyneet tänään vastaamaan Seagullsin tasoon hyökkäyksessä emmekä puolustuksessa, totesi päävalmentaja Janne Koskimies.

Joukkueen suomalaiskaksikko Severi Kaukiainen ja Eero Innamaa yrittivät pitää joukkuettaan pinnalla korintekonsa avulla – Kaukiaiselle merkittiin 16 ja Innamaalle 13 – mutta työ jäi vajaaksi.

Seagullsin pisteistä suurin osa puolestaan tuli laituri Jeffrey Carrollin käsistä. Hallitseva Kuukauden Vahvin nakutti 22 pistettä. Sentteri Zena Edosomwan – edellinen saman palkinnon pokannut pelaaja – teki 14 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.

– Pelasimme ensimmäisellä puoliskolla todella mallikasta koripalloa. Sen jälkeen erityisesti Kaukiainen ja Innamaa osuivat muutamia isoja heittoja ja meinasivat tulla hätyyttelemään, mutta onneksi saimme itsekin tärkeät korit tehtyä ja ero oli turvallinen, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote