Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Helsinkiläinen ToPo eteni finaaliin naisten Suomen Cupissa. Se voitti välierässään Pyrinnön 70-49.

Ottelu pelattiin aamusta. Kotijoukkueena pelannut helsinkiläisryhmä olikin alussa terävämpi ja kasvatti johtonsa kaksinumeroiseksi avausjakson aikana. Tämän jälkeen Pyrintökin sai oman pelinsä toimimaan paremmin, mutta helsinkiläiset pitivät toisen puoliajan pelillään huolen siitä, että vierailla ei ollut lopulta mahdollisuuksia.

– Onnistuimme pitämään Reili Richardsonin alle kymmenessä pisteessä ja ilman palloa. Hyökkäyspäässä onnistuimme monipuolisesti. Puolustuksessa onnistuimme joukkueena erittäin hyvin. Magdalene Agyei ja Annika Aarrejoki tekivät loistavaa työtä Richardsonin paimentamisessa, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ottelun tehokkaimpana pelaajana hääri Ilmar’I Thomas, jolle kertyi 30 pistettä ja kymmenen levypalloa. Taru Tuukkanen 13/9 pelasi myös vahvasti korin alla. Tera Reed 19/8 oli vieraiden pisteykkönen.

– Hyvä peli. Joukkueessa oli todella hyvä fiilis koko pelin ajan. Todella hienoa päästä pelaamaan finaalia kotikaupungissa, Meri Kanerva sanoi pelin jälkeen.

ToPo:lle finaalipaikka oli toinen peräkkäinen Suomen Cupissa.

Peli-Karhut eteni finaaliin jatkoajan kautta

Mestaruutta puolustava Kotkan Peli-Karhut eteni jälleen finaaliin. Vimpeli kuitenkin laittoi joukkueen todella tiukoille ja kotkalaisten voitto irtosi vasta jatkoajan jälkeen.

Kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa saanut isoa etua luotua vastustajaan. Onnistumiset nähtiinkin pääosin puolustuspäässä. Linda-Lotta Lehtoranta pääsi vielä neljännen jakson lopussa yrittämään voittoheittoa, mutta se ei osunut. PeKa oli kuitenkin vahvempi jatkoajalla.

– Voitto tästä pelistä on se hyvä asia. Huomiselle jää kuitenkin todella paljon parannettavaa. Tänään meille kertyi liian paljon menetyksiä ja annoimme liikaa hyökkäyslevypalloja,  PeKa:n päävalmentaja Mika Haakana kertasi.

Linda-Lotta Lehtoranta pussitti ottelussa 18 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Roosa Lehtoranta heitti 14 pistettä. Vimpelin Alexandra Wittinger heitti ottelun korkeimman pistemäärän 22 pisteellä.

– Tänään meiltä vaikea ottelu ja tuntui, että olimme aika väsyneitä. Vimpeli oli todella vaikea vastus. Huomenna vastassa ToPo, joka sopii meille vastustajana hyvin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote