Torpan Pojat jatkoi siitä mihin lauantaina jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

Ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkueena pelanneen ToPo:n näytöstä. Vieraiden Ilmar’I Thomas oli liekeissä ja pussitti 26 pistettä ennen taukoa. Helsinkiläisten johto oli puoliajalla 46-30.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui, mutta PeKa ei pystynyt kuromaan vieraiden johtoa kiinni. Helsinkiläisryhmä piti päätösjaksolla kotkalaisten hyökkäyspelaamisen kurissa ja kirkasti viime kauden kakkossijan mestaruudeksi.

– Erinomainen peli meiltä tänään. Puolustimme yhtenäisesti ja teimme PeKa:n hyökkäyspelaamisesta hankalaa. Pelkästään tilastoja katsomalla voisi päätellä, että tämä oli Thomasin show, mutta koko joukkue onnistui tänään erinomaisesti, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Thomas oli kentän kuningatar ja kirjautti lopulta 34 pistettä. Meri Kanerva pussitti 15 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Peli-Karhuista Roosa Lehtoranta teki 20 pistettä, mutta muuten joukkueen hyökkäyspelaaminen oli takkuista.

– Todella siisti fiilis voittaa Suomen Cup vielä hallitsevia mestareita vastaan. Tänään sai pelata todella kovaa, mutta olimme askeleen edellä koko ajan. Yllätti kyllä, että olimme tänään noin paljon parempia, Meri Kanerva sanoi voiton jälkeen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote