Tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden pelaajaksi valittiin Kauhajoen takamies Severi Kaukiainen, naisten Korisliigan puolella tunnustuksen sai Tapiolan Hongan Elsa Lemmilä.

Kauhajoen lento niin kotimaan kentillä kuin FIBA Europe Cupissa on tällä kaudella ollut vakuuttavaa. Tammikuussa joukkue ahersi Korisliigassa kuusi ottelua, joista se voitti neljä. Joukkue on tällä hetkellä Korisliigan piikkipaikalla.

Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen tilastoi vain 22 minuutin peliajalla kunnioitettavat 15,3 pistettä, 2,3 levypalloa ja 5,5 koriin johtanutta syöttöä sarjaykkösen riveissä.

Kulunut kausi on 24-vuotiaalle Kaukiaiselle toinen Kauhajoella. Viime kauden päätteeksi Suomen mestaruutta juhlinut Kaukiainen valittiin vuoden parhaaksi 6. pelaajaksi. Kaukiainen pelannut 58 nuorten ja haastajamaajoukkueen ottelua.

Naisten Korisliigan puolella Tapiolan Honka voitti pelaamastaan neljästä ottelustaan kaksi tammikuun aikana. Joukkue on naisten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa neljäntenä.

Tammikuun aikana 18 vuotta täyttänyt Lemmilä tilastoi tammikuussa keskiarvoikseen 14,3 pistettä, 12 levypalloa, 3,3 koriin johtanutta syöttöä sekä huimat 4 torjuntaa ottelua kohden.

197-senttinen Lemmilä on Tapiolan Hongan kasvatti, ja yksi suomalaisen naiskoriksen tulevaisuuden soihdunkantajista. Nuoresta iästään huolimatta hän on debytoinut jo naisten maajoukkueessa. Viime kaudella Lemmilä valittiin naisten Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote