Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

Loukkaantumiset kiusasivat Seppälää jo kesän aikana ja ennen kautta hän koki uuden takaiskun, kun hän sai leikkaushoitoa vaativan alaraajavamman.

– Siinä meni pitkään ennen kuin pystyin taas pelaamaan. Palasin tammikuun alusta joukkuetreeneihin ja pääsin nopeasti treeneihin mukaan. Viikko viikolta menen parempaan suuntaan ja kunto on koko ajan parempi, Seppälä avaa tilannettaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Seppälä myöntää, ettei alkukauden seuraaminen siviilit päällä ollut herkkua.

– Onhan se ollut tuskallista eikä pelejä ole ikinä kivaa katsoa sivusta. Alussa oli epätietoisuutta siitä milloin pystyn palaamaan ja henkisesti hieman helpotti, kun aika-arvio tuli. Silloin oli joku tietty päivämäärä mitä odottaa.

Palattuaan takaisin tositoimiin Seppälä on saanut urakoida, sillä vastuuta on useassa pelissä tullut yli 30 minuuttia ja keskimäärinkin yli 25 minuuttia.

– Peliaikaa on tullut vähän liikaakin kuntoon nähden. Tarkoitus oli tulla mukaan vähän rauhallisemmin, mutta meillä on muitakin loukkaantumisia. Valmentajat ja joukkue tuntuvat luottavan minuun, joten varmasti jotain on tullut tehtyä oikein. En tietenkään valita vastuusta, mutta olisi kivempi olla sataprosenttisessa kunnossa.

Pitkä kuntoutuminen luonnollisesti tuntui alussa, mutta hiljalleen Seppälä alkaa päästä vauhtiin. Loukkaantumisen jälkeen pelaaminen tuntuu entistä makoisammalta.

– Nyt alkaa ruoste hiljalleen karista. Alku oli aika hakemista eikä juokseminen tai liike ollut ihan terävää eikä koripallotuntuma tietenkään ollut paras mahdollinen. Nyt alkaa hiljalleen muistaa miten korista pitää pelata. Intoa riittää ja koris on tällä hetkellä tosi kivaa.

Joukkueena Saint-Chamondin kausi on ollut haastava. Viime kaudella joukkue taisteli noususta ProA-sarjaan, mutta suora nousu jäi haaveeksi yhden voiton erolla ja lopulta kausi loppui pudotuspelien avauskierroksella. Tähän kauteen joukkue lähti nousutavoittein, mutta se on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmanneksi viimeisenä.

– Kukaan ei ole tyytyväinen tilanteeseen ja asiasta on keskusteltu sekä joukkueen että seuran kesken, että asioita pitää muuttua.

Saint-Chamond pystyy vielä pelastamaan kautensa, sillä kauden juuri käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolle, on matkaa pudotuspelirajalle neljän voiton verran.

– Ei tilanteemme ole mitenkään katastrofaalinen. Meillä on ollut paljon tiukkoja pelejä ja loukkaantumisia, joten se on monien asioiden summa. Emme ole päässeet treenaamaan montaakaan kertaa täydellä rosterilla. Meille on tullut otteluiden lopulla virheitä joita ei saisi tulla ja ne ovat maksaneet meille voittoja, Seppälä analysoi joukkueen tilannetta.

– Onneksi tämä on kuitenkin tasainen sarja ja muutamalla voitolla nousemme jo paljon. Kohta pitäisi vain alkaa kääntämään pelejä voitoiksi. Ei tässä mitään paniikkia kuitenkaan vielä ole, Seppälä jatkaa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote