Susiladiesin torstaina 9.2. klo 19:00 Riiassa pelattavassa EM-karsintaottelussa vastaan tulee Alina Iagupovan tähdittämä Ukraina. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman käy lävitse Ukrainan vahvuudet, avainpelaajat ja Suomen iskupaikat.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on marraskuulta 2021, jolloin Ukraina voitti niukasti 71-77. Vaikka Ukrainan kokoonpanossa onkin nähty merkittäviäkin muutoksia – kuten Olga Maznichenkon liittyminen joukkueeseen – niin aseet ovat samat: siirtymähyökkääminen ja Alina Iagupovan henkilökohtaiset taidot.

– Ukraina pyrkii samanlaiseen hyökkäyspelaamiseen kuin mekin eli siirtymään kenttää nopeasti, hyökkäämään kohti koria ja luomaan etuja siirtymisistä. He ovat siinä erittäin hyviä. Heidän isot kykenevät juoksemaan kenttää, kun taas Iagupova työntää palloa ja ampuu pitkiä syöttöjä, Hellman aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Jos heidän pelinsä hidastuu ja siirtyy puolen kentän pelaamiseksi, niin se tarkoittaa, että pallo toimitetaan Iagupovan käsiin ja he hyökkäävät hänen kauttaan.

Kun molemmat joukkueet pyrkivät juoksemaan ahnaasti koko kentällä, niin Hellman nostaa yhdeksi ottelun tärkeimmistä asioista levypallopelaamisen.

– Se on varmasti keskeinen tekijä, että saamme puolustuslevypallot ja pääsemme siirtymähyökkäyksiin. Vastaavasti meidän pitää mennä kovaa hyökkäyslevypalloihin, jotta pystymme hidastamaan heidän hyökkäykseen lähtöjään.

Coach Hellmanin tärpit – seuraa heitä

Alina Iagupova (186 cm/30 vuotta): ”Yksi Euroopan, ellei koko maailman, parhaimmista pelaajista. Yritämme saada hänet luopumaan pallosta aikaisessa vaiheessa.”

Olga Maznichenko (187/31): ”Iso pelaaja, monipuolinen skriinaaja ja todella, todella hyvä kolmen pisteen heittäjä, jonka yrityksiä pitää pystyä rajoittamaan. Hän on Iagupovan pääasiallinen palloskriinipartneri.”

Daria Dubniuk (175/20): ”Todennäköisesti heidän ensisijainen pelinrakentaja. Vielä aika kokematon takapelaaja, joka tukeutuu vahvasti oikeaan käteensä. Yritämme saada hänelle kovan paineen, mitä kautta vaikeutamme heidän pelien käynnistämistä.”

Susiladies kohtaa Ukrainan Riiassa torstaina 9.2. klo 19:00 ja Ranskan sunnuntaina 12.2. klo 15:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

Ukraina-ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä FIBA:n Youtube-kanavalta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote