Susiladies hävisi käynnissä olevien EM-karsintojen toiseksi viimeisessä pelissään Ukrainalle, joka oli Riiassa, Latviassa, pelatussa ottelussa parempi loppulukemin 74-59 (46-36). Ukraina lähti karkumatkalle lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

Tuloksellisesti Susiladies pysyi mukana miltei puoliaikaan asti, kunnes Ukrainan tähtipelaaja Alina Iagupova alkoi osumaan heittojaan kaaren takaa. Iagupovan pari peräkkäistä kolmosta siivittivät ukrainalaiset kymmenen pisteen johtoon puoliajalle.

Kolmas neljännes kuului Ukrainalle, joka repäisi eron 20 pisteen yli, mistä Susiladies ei enää palautunut voittokamppailuun.

Ymmärrettävästi Susiladiesin pelisuunnitelma oli vahvasti tukeutunut siihen, miten Suomi saa kuriin kaksinkertaisen Euroliigan arvokkaimman pelaajan eli Iagupovan, jonka saldo oli 22 pistettä, 10 levypalloa, kolme syöttöä, kolme riistoa ja kahdeksan menetystä.

– Ukrainan huono puoli on ollut aiemmin se, että jos Iagupova tyytyy heittämään kaukaa, niin hän ei saa muita pelaajia paremmiksi. Saimme pakotettua hänet siihen pitkään, mutta sitten hän osui muutaman kolmosen ja usko alkoi rakoilemaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Riskillähän lähdimme häntä ottamaan ja riski kostautui. Puolustimme häntä viime kerralla eri tavalla, sitä edellisellä myös. Kolme kertaa on tullut nyt yritettyä, mutta hän osasi tähänkin sulautua. Hurja pelaaja.

Suomen hyökkäyspää sakkasi läpi pelin: kakkoset osuivat 10/33 (30,3%) ja kolmoset 8/30 (26,7%).

– Alkuun saimme hyökkäyksessä ihan laadukkaita heittoja, mutta ne menivät ohitse. Sitten vastustaja tiivisti puolustustaan ja vaihtoi aggressiivisesti. Se meni kaarella pelailuksi. Emme saaneet luotua etuja ja sitä kautta hyökättyä kohti koria.

Susiladiesilta ainoana yli kymmenen pisteen pääsi 17-vuotias Elina Aarnisalo (19/4), joka jälleen osoitti olevansa yksi Euroopan nuorista takapelaajalupauksista. Seuraavaksi parhaat pistenaiset olivat Veera Pirttinen (8/0), Elina Koskimies (6/5/4 syöttöä) ja Anissa Pounds (6/0).

Levypalloissa taas erottautui Elsa Lemmilä (5/8), joka lisäksi torjui vastustajan heiton kolmesti.

Ukrainalta Iagupovan lisäksi pisteillä nauttivat Miriam Uro-Nile (14/1), Krystyna Filevych (12/4) ja Olga Maznichenko (11/6/4 syöttöä).

Susiladies pelaa näiden EM-karsintojen viimeisen ottelunsa sunnuntaina 12.2. klo 15:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Vastaan tulee Liettua-voitolla EM-kisapaikkansa varmistanut Ranska.

Ottelutilastot