Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros. Ylemmässä jatkosarjassa voittivat KTP, Kauhajoki ja Seagulls. Alemmassa Nokia, Korihait ja Lahti.

KTP-Basket sai poikki neljän ottelun tappioputken ja otti vihdoin toisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa. Kotikentällään pelannut Kataja Basket taipui kotkalaisten käsittelyssä 102–114.

KTP:n kovimmat tilastonikkarit ottelussa olivat Vili Nyman 20 pisteellä, kymmenellä levypallolla ja viidellä koriin johtavalla syötöllä sekä Brandon Tabb 27 pisteellä.

Katajan paras pistemies oli Galin Smith 31 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Helsinki Seagulls piti paikkansa sarjataulukon korkeimmalla korokkeella voittaessaan kotonaan Salon Vilppaan 106–77.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Seagullsin Jeffrey Carroll 22:lla ja Vilppaan Ira Lee 21:llä.

Pahemmin karkuun Seagulls ei silti päässyt, koska toisella sijalla seuraava Kauhajoki kohensi myös omaa voittotiliään ja on yhä tasapisteissä kärkijoukkueen kanssa. Lauantaina Kauhajoki kaatoi luvuin 92–75 Kouvot, joka pääsi kentälle vain seitsemän pelaajan voimin.

Näyttäviä suorituksia nähtiin Kauhajoen Simeon Carterilta 22 pisteen ja yhdeksän levypallon muodossa sekä Kouvojen Austin Butlerilta, jonka riville merkittiin peräti 36 pistettä ja 12 levypalloa.

Nokia yhä alemman jatkosarjan kärjessä, Honka jumissa putoajan paikalla

BC Nokia järjesti ikävän illan Tapiolan Hongalle voittamalla espoolaisjoukkueen 74–67. Ottelutuloksen ansiosta Nokia pitää yhä alemman jatkosarjan kärkipaikkaa ja sai kahden voiton verran kaulaa perässä tulijoihin. Honka puolestaan on jumiutunut putoamispaikalle ja on kahden voiton takana ylemmästä sijasta.

Pelin parhaat pistemiehet olivat Nokian Johnathan Stove 20 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Hongan Adrien Lawson Jr 17 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Korihaiden etäisyys putoamispaikkaan parani oman voiton ja Hongan tappion ansiosta. Illan ottelussa alemman jatkosarjan toista sijaa pitävä Kobrat kaatui Korihaille 79–92.

Kobrien KJ Jackson teki 26 pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä. Korihaiden Prince Oduro teki 20 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

Tampereen Pyrinnön vaikeudet jatkuvat. Joukkue taistelee vielä täysin realistisesti pudotuspelipaikasta, sillä se on tasapisteissä alinta playoff-sijaa pitävän Kobrien kanssa, mutta tänään tamperelaiset taipuivat Lahti Basketballille 88–98. Lahti tulee Pyrinnön perässä kahden voiton päässä ja pyrkii vielä viimeisillä kierroksilla haastamaan kaksi edellä menijää.

Lahden Chris Clarke sai pelin viime sekunneilla rikki miesten Korisliiga-historian triplatuplaennätyksen ja jätti yhdeksällä merkinnällään Damon Williamsin taakseen toiselle sijalle. Clarkelle merkittiin ottelussa 12 pistettä, 13 levypalloa ja kymmenen syöttöä.

Ottelun pistekuningas oli Pyrinnön Ike Smith 30 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Lähde: Koripalloliiton tiedote