Susijengi otti tärkeän voiton kaataessaan Israelin vieraskentällä jatkoajan jälkeen 97-95. Kapteeni Sasu Salin kiitteli joukkueensa sinnikkyyttä ratkaisuhetkillä.

Enää neljän ottelun päässä pelattujen miesten maaotteluiden kaikkien aikojen top 20 -listasta väijyvä susikapteeni Salin ylisti jälleen omiensa taistelutahtoa.

– Aivan hirveä alku ja sen jälkeen taisteluvoitto. Me tykätään näistä elokuvamaisista peleistä. Jännitetään vähän ja loppuhuipennus on sellainen, että Susijengi voittaa, Salin hehkutti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Oli koko jengiltä iso tasonnosto. Piti koko porukalla näyttää, että osataan pelatakin. Ja on tolla Ilarilla (Seppälä) aika iso reppu, kun se sai meidät kaikki mahtumaan sinne.

Murheellisella avauspuoliskolla Israel nosteli kolmen pisteen alueelta käsittämättömät 30 pistettä ja oli pelin jokaisella osa-alueella aktiivisempi ja aloitteellisempi. Päävalmentaja Lassi Tuovin mukaan erillistä herättelypuhetta ei tauolla vaadittu – kaikki pelaajat tiesivät, mitä oli tehtävä, jos voitosta halutaan pelata.

– Kyllä jokainen tajusi, että ei Israelin saa antaa kävellä meidän korin alle. Virheitä voi tulla, mutta pitää ainakin pelata rohkeasti, Tuovi kommentoi.

– Israel tuli suurella ammattiylpeydellä tähän peliin ja todella tahtoi voittonsa, mutta samalla tavalla me näytimme suomalaista sisua. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun tulemme todella vaikean näköisestä asemasta peliin mukaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote