Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton otti KTP-Basket. Alemmassa sarjassa voitot menivät viimeisistä pudotuspelisijoista kamppaileville Tampereen Pyrinnölle ja Lahti Basketballille.

Lahti Basketball joutui taistelemaan pisteistään jatkoajalle saakka, mutta lopulta joukkue sai playoff-haaveidensa kannalta elintärkeän voiton kaatamalla Tapiolan Hongan 120–115. Lahti on silti yhä kaksi voittoa viivan alapuolella, joten jäljellä olevissa otteluissa heidä on pakko toivoa sekä itselleen voittoja että kilpailijoilleen tappioita.

Voittajajoukkueen ihmemies Chris Clarke kasvatti taas triplatuplatiliään yhdellä tilastoidessaan ottelussa 31 pistettä, 17 levypalloa ja 16 koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetoveri Michael Ertel II pussitti vielä isommat pisteet – yhteensä 36.

Hongan ahkerin pistemies oli Adrien Lawson Jr. 27:llä.

Viimeisestä playoff-paikasta taistelee myös Tampereen Pyrintö, joka otti tänään askeleen vielä Lahteakin lähemmäs maalia. Pyrintö tiputti 109–95-voittonsa avulla Kobrat sarjataulukon kahdeksannelta paikalta yhdeksännelle ja nousi itse tilalle.

Pyrinnön tähti ottelussa oli Ike Smith 27 pisteellä ja viidellä levypallolla. Kobrien puolella loisti Javion Ogunyemi, joka kirjautti 25 pistettä ja 11 levypalloa.

Ylemmässä jatkosarjassa KTP:n voitonjuhlat

KTP-Basket ja Salon Vilpas mittelivät niin ikään jatkoajalle saakka tiukassa kamppailussaan, mutta lopulta kotkalainen kotijoukkue vei voiton luvuin 109–105.

Vilppaan susilegendojen trio Roope Ahonen (17 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä), Mikko Koivisto (20 pistettä) ja Juho Nenonen (14 pistettä ja kuusi levypalloa) laittoivat parastaan yhdessä Keyshawn Feazellin (21 pistettä, kahdeksan levypalloa ja viisi syöttöä) kanssa, mutta jatkoajan viime hetkillä puhti loppui kesken KTP:n laittaman paineen alla.

Voittajajoukkueen tähtiä olivat muiden muassa Brandonit Tabb ja Sly. Tabb tilastoi ottelussa 27 pistettä, viisi levypalloa kuusi syöttöä, kun taas kaima Sly lisäsi pinoon 21 pistettä, neljä levypalloa ja viisi syöttöä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote