Miesten Korisliigassa Kauhajoki vahvisti koko sarjan johtoasemaansa, mutta voiton otti myös toisena tuleva Helsinki Seagulls. Alemmassa jatkosarjassa BC Nokia pönkitti omaa paalupaikkaansa.

Helsinki Seagulls selvitti tiensä pirteälle kotimatkalle Kouvolasta, kun illan otteluisäntä Kouvot kaatui luvuin 73–104. Seagulls on miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa toisella sijalla ja Kouvot kuudennella eli ylemmän sarjan viimeisellä paikalla.

Seagullsin avainpelaajia voitossa olivat erityisesti Jeffrey Carroll 26 pisteellään ja penkiltä aloittanut Okko Järvi 22 pisteellään ja neljällä koriin johtavalla syötöllä. Iso osa Järven pisteistä syntyi kolmen pisteen kaaren takaa, kun heittäjä-ässä tempoi sukkaan yhdeksästä yrityksestään peräti kuusi.

Kouvojen pistetykki oli Quanterrius Jackson 22:lla.

Otteluvoittaja Seagulls tiedotti viikon varrella myös allekirjoittaneensa jatkosopimukset kotimaisille pelaajilleen Elias Leskiselle ja Henri Mennanderille. Kumpikaan pelaajista ei pelannut ottelussa.

Seagullsin voitosta huolimatta Korisliigan kärkipaikka ei vaihtanut omistajaa. Kauhajoki pitää karhunkynsin kiinni ykkössijasta ja huolehti asemastaan voittaessaan kotonaan Kataja Basket 79–64. Kataja on ylemmässä jatkosarjassa viidentenä.

Kauhajoen näyttävimpiä tilastosuorituksia nähtiin Cameron Jonesilta, joka teki 17 pistettä ja nappasi komeat neljä riistoa, Simeon Carterilta, joka teki 16 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa, sekä Severi Kaukiaiselta, joka pussitti 14 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Katajan pistejohtaja oli Galin Smith 18:lla.

Nokia johtaa suvereenisti alempaa jatkosarjaa

Kauhajoki ei ollut ainoa, joka vahvisti ykkössijaansa, sillä niin teki myös BC Nokia, joka pitää kärkeä alemman jatkosarjan puolella. Korihait taipui nokialaisten käsittelyssä Uudessakaupungissa luvuin 73–83.

Nokian tilastohirmut olivat illan ottelussa Alan Herndon 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Perrion Callandret 17 pisteellä, seitsemällä levypallolla, viidellä syötöllä ja neljällä riistolla.

Korihaiden pistetyötä puolestaan johti Quin Cooper 16:lla. Korihait on sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla, kahden voiton turvin Tapiolan Hongan edellä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote