FC Porto ei päästänyt Karhua helpolla FIBA Europe Cupin puolivälierien ensimmäisessä osassa Portugalissa. Takaa-ajajaksi joutuneet vieraat näyttivät lujuutensa loppuhetkillä punnertaen pisteen voittoon lukemin 80–81 (39–36). Ratkaiseva toinen osa pelataan keskiviikkona 15.3. Kauhajoella.

Kauhajoki naarasi jo sensaatiomaisesti seitsemännen peräkkäisen vierasvoiton eurokentillä, kun se kaatoi portugalilaisisännät vaiherikkaan ottelun jälkeen pisteellä.

Vaikka Kauhajoki sai otteluun haluamansa alun, oli ottelun avauspuoliajalla jo viitteitä vaikeasta iltapuhteesta. Kauhajoki sai alussa onnistumisia laajalla rintamalla, mutta roolit vaihtuivat toisella kympillä. Siinä missä Kauhajoki pääsi alussa juoksemaan kenttää puolustuslevypallojen jälkeen, toisella neljänneksellä FC Porto osui kovalla prosentilla kaaren takaa ja poistui pitkälle tauolle 39–36-johtoasemassa.

Kuten usein aiemmin tällä kaudella, Kauhajoki näytti, että se osaa kääntää vaikeita ja tiukkoja otteluita itselleen. Isännät olivat kuskin paikalla loppuminuuteille asti, mutta Daniel Dolencin ja Jaye Crockettin kovat korin käänsivät kelkan kauhajokisille, kun kotijoukkueen hurmiollinen heittopeli alkoi samaan aikaan takkuilemaan.

– Tämä antaa meille tosi hyvät asetelmat toiseen osaan kotikentälle. Varsinkin tällaisen ottelun jälkeen, jossa monet asiat lopputuloksen suhteen olivat meitä vastaan. Oli lukuisia hyökkääjän virheitä ja vastustaja nakutti kovalla prosentilla kaaren takaa. Tärkeintä oli se, että joukkue näytti, että me olemme nyt playoff-moodissa. Meillä on paljon enemmän parannettavaa toiseen osaan kuin vastustajalla, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteessa.

Vieraiden pisteykkönen oli 16 nakuttanut Dolenc, joka sai taustatukea 15/10-tuplatuplan tehneestä Crockettista. Kauhajoki esitteli ottelussa uuden hankintansa, kun Dikembe Dixson debytoi yhdeksän pisteen edestä.

Välieriin edetään kahden ottelun yhteistuloksella, joten pisteen voitto antaa Kauhajoelle mukavat lähtökohdat kotiotteluun. Toinen osaottelu pelataan Kauhajoella keskiviikkona 15. maaliskuuta klo 18:30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote