Keskiviikkona IKH Areenassa ratkaistaan kumpi jatkaa FIBA Europe Cupin välieriin eli neljän parhaan joukkoon, Karhubasket vai portugalilainen FC Porto.

Kaksiosaisen puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun kauhajokiset voittivat Porton Dragao Areenassa viime keskiviikkona yhdellä pisteellä. Oranssipaitojen etumatka toiseen osaotteluun on pienin mahdollinen, eikä mitään ole vielä ratkaistu, sillä jatkopaikka selviää kahden ottelun yhteistuloksella.

Karhun päävalmentaja Janne Koskimies tiedostaa ottelun harvinaiset panokset.

– Tiedostamme mikä valtava mahdollisuus keskiviikon peli on meille. Teemme nyt valmistautumisessa kaiken niin hyvin kuin pystymme. Ensimmäinen ottelu Portossa oli meiltä aika onnistunut. Jälkeenpäin harmittaa, että paremmalla heittopelillä olisimme voineet saada vähän enemmän etumatkaa. Meidän pitää parantaa korin teon tehokkuutta sekä korin alta että kolmosissa. – Puolustuspäässä pitää parantaa varsinkin skriinitilanteissa takamiesten puolustusta, jonka uskon olevan avainasia otteluun. Hyökkäyksellisesti meidän pitää päästä juoksemaan puolustuksessa otettujen stoppien jälkeen, joista saisimme helppoja koreja. Porto ei ole paras joukkue puolustukseen paluussa. Viisi vastaan viisi -puolustuksessa Porto on kurinalainen ja hyvä fyysinen joukkue, joten meidän pitää onnistua korien teossa avoimella kentällä.

FIBA Europe Cupin ratkaiseva puolivälieräottelu Karhubasket – FC Porto keskiviikkona kello 18.30 IKH Areenalla.

Lähde: Karhun verkkosivut