Memphis Grizzliesin supertähti Ja Morant on saanut NBA:lta tuntuvan pelikiellon heiluttuaan aseen kanssa strippiluolassa.

Morant oli viettämässä iltaa Denverin lähistöllä olleessa strippiklubissa pelinsä jälkeen, kun hän kuvasi Instagramiin live-videon, jossa näytti siltä, että hän olisi heilutellut asetta. Videon jälkeen Morantia ei ole pelikentillä nähty.

NBA mätkäisi Morantille kahdeksan ottelun pelikiellon, johon mukaan lasketaan jo hänen aiemmin skippaamansa pelit. Joten hän on vapaa liittymään joukkueen mukaan 20.3. Pelikiellon ajan hän joutui olemaan palkatta, joka tarkoittaa sitä, että hän menettää 669 000 dollaria palkkatuloina.

Aiemmin poliisi aloitti asiasta tutkinnan videon julkaisun jälkeen, muttei löytänyt viitteitä siitä, että Morant olisi tehnyt mitään laitonta tai uhkaillut ketään. NBA suoritti myös omat tutkimuksensa.

NBA:n tutkimuksissa ei saatu varmuutta oliko Morant aseen omistaja, toiko hän aseen yökerhoon ja heilutteliko hän sitä muutoinkin kuin lyhyesti videolla. Lisäksi NBA:n mukaan ei ollut todisteita siitä, että Morant olisi matkustanut joukkueen mukana aseen kanssa.