Miesten Korisliigassa ratkaistiin kaksi puolivälieräsarjaa, kun Kauhajoki ja Helsinki Seagulls etenivät seuraavalle kierrokselle. Kataja Basket puolestaan otti 2–1-johdon omassa sarjassaan.

Kauhajoki hoiteli puolivälieränsä päätökseen vähemmän varmoin elkein kuin aiemmissa otteluissa on totuttu. Vastustaja Tampereen Pyrintö pysytteli hyvin mukana tiukassa pelissä, mutta lopulta Kauhajoki juhli voittoa 84–77.

Välieriin etenevän kotijoukkueen kovin korintekijä oli penkiltä peliin tullut Lee Skinner, jolle merkittiin 21 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Joukkuetoveri Severi Kaukiainen tuki työtä tekemällä 15 pistettä ja antamalla yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

Kautensa päättävän Pyrinnön paras pistemies oli Tylan Birts 21:llä.

Kauhajoki kohtaa välierissä Salon Vilppaan.

Helsinki Seagulls viimeisteli niin ikään puolivälieränsä, joskin hieman selkeämmin sävelin. Joukkue kaatoi kotikentällään Töölössä vastustajansa BC Nokian luvuin 101–74.

Seagullsin pisteistä suurimman osan, 16, teki Rene Rougeau, kun taas pelin johtamisesta vastasi etunenässä 13 pistettä ja seitsemän syöttöä kirjauttanut Lassi Nikkarinen.

Nokian pistehai oli Johnathan Stove 18:lla.

Kataja nousi Hollis-Jeffersonin johdolla voiton päähän välieristä

Seagullsin välierävastustajaa ratkottiin Joensuussa. Kataja Basket sai sarjassa 2–1 johtoaseman taivuttamalla KTP-Basketin 93–70. Peli ei kauttaaltaan kuitenkaan ollut alkuunkaan niin tasapainoton kuin loppunumerot antavat ymmärtää, sillä KTP kävi matkan varrella useasti vain pisteen päässä.

Voittajien ehdoton sankari ottelussa oli Rahlir Hollis-Jefferson, joka keräsi joukkueensa korkeimman lukeman kaikissa kolmessa tärkeimmässä tilastokategoriassa. Hollis-Jeffersonille merkittiin 26 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä. Lisäksi näppeihin tarttui kolme riistoa.

KTP:tä piti parhaiten pystyssä Jordan Giles, jolle merkittiin 19 pistettä.

Katajan ja KTP:n väliset puolivälierät jatkuvat Kotkassa maanantaina 10. huhtikuuta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote