NBA:n pudotuspelien avauskierroksella nähtiin heti melkoinen paukku, kun Miami pudotti runkosarjan ykkösjoukkue Milwaukeen.

Miami oli selvinnyt pudotuspeleihin Play-In-turnauksen kautta kahdeksanneksi sijoitettuna, mutta ei antanut ennakkoasetelmien häiritä, kun pudotti yhden suurimmista mestarisuosikeista jatkosta otteluvoiton 4-1. Läpi pudotuspelisarjan hurjassa iskussa ollut Jimmy Butler (42/8) oli jälleen Miamin sankari. Butler tasasi pelin 0,5 sekuntia ennen loppua päästyään akrobaattisesti tippaamaan sisäänheiton sisään kahden Milwaukee-pelaajan puristuksesta huolimatta. Jatkoajalla Miami hoiteli pelin lopulta itselleen ja paineli jatkoon. Giannis Antetokounmpon (38/20) ja Khris Middletonin (33) vahva peli ei juuri Bucks-leiriä lohduttanut.

New York eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle ensimmäistä kertaa 10 vuoteen, kun se raivasi Clevelandin tieltään.

Kenties pudotuspelien herkullisimmassa otteluparissa Golden State otti yliotteen Sacramentosta Stephen Curryn (31) ja Klay Thompsonin (25) päästessä vauhtiin. Memphis piti omat jatkohaaveensa elossa Desmond Banen (33/10) ja Ja Morantin (31/10) lyödessä tahtia. Anthony Davis (31/19) oli Lakersin ykkönen LeBron Jamesin (15/10) viettäessä vaisumpaa peliä.

NBA:n viime yön tulokset (otteluvoitot):
Cleveland-New York 95-106 (1-4)
Memphis-Lakers 116-99 (2-3)
Milwaukee-Miami 126-128 (1-4)
Sacramento-Golden State 116-123 (2-3)