Korisliigan pronssiottelu päättyi Kataja Basketin hyväksi luvuin 107–96, vaikka Salon Vilpas olikin saada viime metreillä kiinni.

Joensuussa pelattu miesten Korisliigan pronssiottelu päättyi kotijoukkue Kataja Basketin 107–96-voittoon. Haastaja Salon Vilpas laittoi parhaansa mukaan kovan kovaa vastaan ja sai jopa venytettyä väännön jatkoajalle saakka, mutta ylimääräisellä viisiminuuttisella isännät karkasivat välittömästi liian suureen johtoon.

Ottelu oli melkoista vuoristorataa, sillä kolmannen jakson jälkeen Kataja johti 79–60, mutta Vilpas syttyi yhtäkkiä liekkiin ja voitti viimeisen neljänneksen peräti 19 pisteellä tullen näin ollen vielä tasoihin. Salolaiset eivät kuitenkaan saaneet sen jälkeen enää jatkettua samaa rynnistystä.

Katajan parhaat pistemiehet ottelussa olivat Galin Smith 26:lla ja Rahlir Hollis-Jefferson 25:llä. Lisäksi Smith otti seitsemän levypalloa, ja Hollis-Jeffersonille merkittiin 11 levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Pelinjohtaja Tuomas Hirvonen pussitti 16 pistettä ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä.

Vilppaan voimanlähteet sen sijaan olivat heittäjä-ässä Mikko Koivisto sekä ulkomaanvahvistukset Quentin Goodin ja Ira Lee, kaikki kolme 16 pisteellä. Koivisto erottui joukosta erityisesti sillä, että upotti kriittisillä hetkillä kaikki neljä kaukoheittoyritystään. Lee puolestaan siivosi korinalusia yhdeksän levypallon ja yhden torjunnan arvoisesti.

Pronssi oli Katajan viides ja kaiken kaikkiaan 13. mitalisijoitus Korisliigassa.

Korisliigan finaalit puolestaan alkavat tiistaina 2. toukokuuta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote