Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1.

Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa torstaina siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

Korisliigan finaalisarja sai bensaa liekkeihin maanantaina, kun Kauhajoki onnistui nappaamaan avausvoiton tämän vuoden finaaleissa. Osat vaihtuivat, kun kaksi ensimmäistä finaalia selvästi napannut Seagulls koki Kauhajoen IKH Areenalla täystyrmäyksen liki 2200-päisen kotiyleisön edessä.

Toistaiseksi finaalisarjan ensimmäiset ottelut ovat näytelleet samaa kaavaa, kun ottelut ovat ratkenneet jo reilusti ennen päätössummeria. Kauhajoen Daniel Dolenc myöntää odottavansa jatkossa entistä tasaisempia otteluita.

– Onhan ensimmäiset ottelut olleet siinä mielessä yksipuoleisia, että johdossa oleva joukkue ei ole päästänyt takaa-ajajia pelaamaan lopussa enää voitosta. Finaalisarjassa on siinä mielessä ollut alkuun vähän hakemista, ja siihen ei välttämättä ole yhtä selitystä, vaan moni pieni tekijä on vaikuttanut siihen. Uskon, että jatkossa nähdään entistä tasaisempia otteluita, Dolenc toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Seagulls onnistui kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastaamaan hyvin meidän intensiivisyyteen ja pystyi riisumaan meidän aseista aika hyvin. Onneksemme pääsimme viime pelissä meidän omaan rytmiimme ja teimme niitä asioita, joissa olemme hyviä.

Dolenc myöntää, että ero joukkueen tekemisessä oli maanantaina silmiin pistävää verrattuna kahteen ensimmäiseen finaaliin.

– Kun katsoi edellisen pelin esitystä ja vertasi sitä kahteen ensimmäiseen, niin näytti siltä, että olimme eri joukkue. Tämä oli ehkä se kuuluisa ns. ketsuppipullo auki. Vaikka tässä on haettu omaa pelaamista ottelusarjan alussa suuntaan ja toiseen, niin uskon, että nyt alkaa kunnon väännöt. Ja sen takia koripallo onkin niin huikea laji.

Dolenc on nauttinut finaalisarjassa, jossa on annettu pelata kovaa. Tuomarilinja on sallinut paljon, mutta peli on silti pysynyt reiluna.

– Isossa päässä on ollut hyvää fyysistä kamppailua. Meidän on sallittu pelata kovaa korin alla ja olen nauttinut siitä. Kovuutta on ollut ja sitä löytyy varmasti vielä lisää, Dolenc vinkkaa.

Dolencilla oli joukkueensa tapaan pientä hakemista finaalisarjan alussa, mutta kolmannessa pelissä EBT-kasvatti pääsi irti, kun hän osui niin läheltä kuin kaukaa nakuttaen 17 pistettä vain kahdella ohiheitetyllä pelitilanneheitolla.

Finaalisarja on 16 kertaa Susijengin paidassa pelanneelle Dolencille Korisliigassa ensimmäinen. Tunnelma kentällä ja katsomoissa on ollut upea sekä Kauhajoella että Helsingissä.

– Olen koittanut elää hetkessä näissä finaaleissa. Monet eivät saa pitkälläkään uralla tätä mahdollisuutta, niin pitää pystyä nauttimaan samalla tästä fiiliksestä ja tunnelmasta.

Dolenc on valmis, kun finaalisarja siirtyy torstaina Helsinkiin ja Töölön Kisahallille.

– Not too high, not too low eli meidän pitää pysyä tunnetasolla siellä keskitasolla. Siellä oli Helsingissä edellisessä finaalissa hyvä tunnelma ja innolla odotetaan jo tulevaa ylösheittoa, Dolenc päättää.

Korisliigan neljäs finaali pelataan torstaina 11.5. klo 18.30 Töölön Kisahallissa, Helsingissä. Seagulls johtaa ottelusarjaa 2-1.

Lähde: Koripalloliiton tiedote