Swans Gmundenin Itävallan liigan runkosarjan voittoon johdattanut Anton Mirolybov on valittu sarjan vuoden valmentajaksi. Mirolybovin apuvalmentajana toimii Aleksi Koskinen.

Valinnan suorittivat valmentajat ja joukkueiden kapteenit. Huomionosoitus oli Mirolyboville uran toinen, sillä hän sai palkinnon myös kaudella 2020-21.

– Olen valinnasta erittäin otettu. Ottaen huomioon myös taistelun kentän ulkopuolella, niin totta kai se lämmittää. Tietysti on fakta, että ilman pelaajia ei ole valmentajaa, ja myös Aleksin todella iso panos on merkittävä.

– Haluan kiittää omia pelaajiani, organisaatiota ja erityisesti Aleksia siitä panostuksesta ja uskosta mitä he ovat osoittaneet tähän meidän yhteiseen proggikseen, Mirolybov kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Swans on suomalaiskaksikon johdolla raivannut tiensä myös Itävallan liigan finaaleihin, jossa se kohtaa hallitsevan mestari BC Viennan. Swans jahtaa samalla hattutemppua, sillä joukkue on voittanut tällä kaudella jo Supercupin sekä Itävallan cupin. Siitä huolimatta Mirolybov heittää paineet vastustajan niskaan.

– Vaikka me olemme pelanneet hyvin ja pärjänneet Viennaa vastaan, niin asettaisin ennakkosuosikin viitan heille. Vienna on rakennettu isolla budjetilla voittamaan mestaruus. Tulee tosi kova taistelu, sillä pelit alkavat jo lauantaina.

Kokonaisuudessaan Mirolybov odottaa tasaisista ja mielenkiintoista finaalisarjaa.

– Kysymys on, että kumpi joukkueista pystyy pelaamaan omalla temmollaan ja uskon, että jos me pystymme pelaamaan omalla temmollamme, niin olemme vahvoilla. Toisaalta, jos menemme Viennan temmon mukaan, niin he tulevat olemaan vahvoilla.

– Muuten finaaleista tulee toivottavasti mielenkiintoinen ja hyvätasoinen tapahtuma. Lähdemme tappelemaan altavastaajana, mutta tekemään kaikkemme siihen, että saisimme kolme voittoa kasaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote