18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä. 

Suomalaisille korisfaneille on luvassa herkkua lähivuosina. Ensin 18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat maanosan parhaat nuoret lupaukset Tampereelle 2024. Vuotta myöhemmin Suomi järjestää yhden miesten EM-kisojen alkulohkoista niin ikään Tampereella.  

18-vuotiaiden EM-kisojen pääareenana toimii perinteikäs Tampereen Jäähalli (Hakametsä). 

– Vuoden 2016 U20-miesten EM-lopputurnaus oli huikea menestys kaikilla mittareilla, jota oli katsomassa lähes 30 000 katsojaa. On hienoa päästä järjestämään vastaavanlainen turnaus uudestaan ja nyt vuorostaan Tampereella, joka on kokenut tapahtumajärjestäjä. Turnaus toimii samalla hyvänä valmistautumisena kohti vuoden 2025 miesten EM-lopputurnausta, tulevien turnauksien pääsihteeri Ari Tammivaara kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tampere on työskennellyt vuosia Suomen Koripalloliiton kanssa monella tasolla. Nuorten lahjakkuuksien osalta on hienoa päästä isännöimään U18-EM-kilpailuja 2024 ja odotamme innolla yhteistyötä tämän projektin osalta. Hienot kisat tulossa – olemme valmiina, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä avaa.

Nuorten EM-kisat Suomessa ovat harvinaista herkkua. Vuoden 2024 nuorten Euroopan mestaruus ratkaistaan vasta kolmatta kertaa Suomen maaperällä. Ensimmäisen kerran kisat järjestettiin vuonna 1982, kun Forssassa ja Uudessakaupungissa järjestettiin 16-vuotiaiden naisten EM-kilpailut. Edellisen kerran nuorten EM-kisat järjestettiin Suomessa 2016, jolloin 20-vuotiaiden kisat pelattiin Helsingissä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote