Viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Valtteri Mervola, 21, jatkaa uraansa Saksassa. Joensuun Kataja Basketin kasvatti on tehnyt Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ehingen Urspringin kanssa sopimuksen.

Mervola teki ensiesiintymisensä Korisliigassa jo kaudella 2018-19 Katajan paidassa, ja nuoresta iästään huolimatta Korisliigassa on kertynyt jo 121 ottelua. Nyt hän ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentillä, kun hän siirtyy Saksan ProB-sarjaan.

Mervola ehti käydä Ehingenissä tutustumassa seuraan ennen sopimuksen julkaisua. Vierailu vakuutti hänet lopullisesti uuden askeleen ottamisesta. 

– Oli hienoa kuinka kaikki Ehingenissä ottivat minut vastaan, ja tunsin oloni heti kotoisaksi. On tietenkin jännittävää pelata ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella, mutta Saksa on hyvin samankaltainen, joten se ei tule olemaan ongelma. Harjoitukset antoivat minulle hyvän tunteen ja sain käsityksen, että tämä on erinomainen mahdollisuus minulle kasvaa sekä pelaajana että ihmisenä, Mervola kertoo seuran tiedotteessa.

Tällä kaudella Ehingen sijoittui ProB:n runkosarjassa kahdeksanneksi ja putosi pudotuspelien avauskierroksella. Joukkueen päävalmentaja Johannes Hübnerillä on korkeat odotukset suomalaisnuorukaista kohtaan.

– Näemme Valtterissa vahvan puolustajan, joka on erittäin nopea ja joka tekee joukkuekavereistaan parempia. Hän on jo saanut kokemusta kovasta Suomen Korisliigasta ja hänellä on odotettavissa iso rooli meillä. Hän teki loistavan vaikutelman vierailullaan ja sopii täydellisesti joukkueeseemme, Hübner hehkuttaa uutta suojattiaan.

Mervola liittyy uuden joukkueensa vahvuuteen harjoitusten alkaessa 21.8.

Lähde: Koripalloliiton tiedote