Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

2007-syntynyt Ogun oli isossa roolissa avauskaudellaan, kun hän pelasi keskimäärin vajaat 23 minuuttia ottelua kohden naisten Korisliigassa. Viime kauden päätteeksi Ogun valittiin 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi. Tällä kaudella aikuisten sarjoissa Ogun tilastoi 8,6 pistettä ja 7,6 levypalloa ottelua kohden.

Korisliigassa SM-pronssia voittanut ja Suomen Cupin mestaruuden napanneen Kataja Basketin Thomas Tumba oli puolestaan kapteenien ja päävalmentajien valinta Korisliigan Vuoden tulokkaaksi. Peli-Karhujen kasvatti tilastoi ensimmäisellä liigakaudellaan 6,9 pistettä ja 3,4 levypalloa ottelua kohden.

Ville Selkee äänestettiin kolmannen kerran Korisliigan Vuoden erotuomariksi. Naisten Korisliigassa palkinnon pokkasi Juha-Matti Kaminen.

Joukkueiden kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet Korisliigan ja naisten Korisliigan parhaat kaudella 2022–23 kahdeksassa kategoriassa. Koripalloliitto julkaisee palkittuja aina torstaihin saakka.

Lähde: Koripalloliiton tiedote