Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pääsi juhlimaan Itävallan mestaruutta. Swans tyhjensi tällä kaudella palkintopöydän voittamalla aiemmin myös Supercupin ja Itävallan cupin.

Swans siirtyi lauantaina finaalisarjassa 2-1-johtoon, kun se nappasi kotonaan 75-67 (40-31)-voiton BC Viennasta.

Mestaruus oli ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina. Swans ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan haki Wienistä 83-79 (37-32)-voiton.

Mirolybov ja Koskinen johdattivat Swansin mestaruuteen myös kaudella 2020-21. Se juhli jo aiemmin tällä kaudella Supercupin ja Itävallan cupin mestaruutta. Kaikkiaan mestaruus oli Swansille sen historian kuudes. Mirolybov palkittiin aiemmin sarjan parhaana valmentajana.

– Aika sanaton olo tällä hetkellä. Olen tosi liikuttuneessa tilassa. Nämä pelaajat, organisaatio ja fanit ansaitsevat kaiken kiitoksen. Meillä on ollut pitkä kausi ja voitimme kolme mahdollista pyttyä. Teimme koko kauden kovaa työtä ja siitä olen erittäin ylpeä näistä pelaajistani, Mirolybov kiitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

Espanjan liigan puolivälierissä tämän kauden osalta tutut kiistakumppanit Teneriffa ja Malaga aloittivat puolivälieräsarjan. Joukkueet kohtasivat jo Copa del Rey’n finaalissa, jossa Malaga oli vahvempi ja pari viikkoa sitten Mestarien liigan pronssiottelussa, jolloin oli Teneriffan vuoro voittaa.

Malaga nappasi kotiedun itselleen hakemalla 72-59 (32-20)-voiton. Sasu Salin heitti viisi pistettä ja tilastoi levypallon ja syötön. Välieriin pääsee kahdella voitolla.

Saksan Bundesliigassa käynnistyivät välierät ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn jatkoi vahvasti voittamalla Ludwigsburgin kotonaan 80-71 (42-31). Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.