Susijengin ratkaisijan roolissa viime vuosina yhä useammin viihtynyt Lapuan Kobrien kasvatti Ilari Seppälä, 30, viihtyy Ranskassa. Viime kesän EM-kisajoukkueeseen kuulunut 188-senttinen Seppälä on allekirjoittanut yksivuotisen jatkosopimuksen Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Saint-Chamondin kanssa.

Seppälä ja Saint-Chamond lähtivät päättyneeseen 2022–23-pelikauteen korkein tavoittein, mutta Seppälä joutui viettämään lähes koko syyskauden sairastuvalla ja joukkueenkin peli yskähteli.

Liiganousun tavoitteekseen asettanut Saint-Chamond jäi lopulta Pro B:n 13. sijalle, mutta onnistui Seppälä pelinrakentajanaan pelaamaan kauden parasta koripalloa kevätkaudella.

– Hankala kausi henkilökohtaisesti ja joukkueelta. Loppukaudesta pystyttiin silti pelaamaan jo aika hyvää korista. Kun aloimme pelata sarjassa säilymisestä, onnistuimme hakemaan kauden ainoan kolmen voiton putken ja kukistimme siinä esimerkiksi liigaan nousseen Saint Quentinin 20 pisteellä, Seppälä summailee Koripalloliiton tiedotteessa.

Seppälän alkutalvi sujui vielä ruosteisesti, mutta kevään edetessä peli parani. Kauden keskiarvoikseen hän kirjautti 8,4 pistettä, 3,6 syöttöä ja 1,3 levypalloa ottelua kohden ja upotti kolmosensa 40% tarkkuudella.

– Seura ilmoitti heti kauden päättymisen jälkeen haluavansa pitää minut. Viime kauden apuvalmentaja siirtyy nyt päävalmentajaksi ja hänen kanssaan oli hyvä kemia koko kauden. Ottajia olisi ollut muistakin Pro B -joukkueista, mutta on helpompi pysyä samassa seurassa ja rakentaa vanhan päälle.

Ennen seurajoukkuekauden 2023-24 alkua Seppälällä on luvassa jälleen yksi susikesä. Seppälä on erikoistunut viime vuosina Susijengin viime hetkien ratkaisijana (mm. Fribourg helmikuu 2020, Koper helmikuu 2021, Rijeka heinäkuu 2022, Tel Aviv helmikuu 2023) ja hän kuului myös viime kesän Prahan ja Berliinin EM-kisaryhmään.

– Aika makeaan paikkaan tuli MM-alkulohko (Okinawa) ja hienot joukkueetkin vastassa (Australia, Japani, Saksa). Makea tapahtuma edessä ja kaikkeni annan, että olen kisajoukkueessa mukana.

Lähde: Koripalloliiton tiedote