Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Holopainen teki kesällä sopimuksen Espanjan pääsarjassa LF Endesassa pelaavan Araskin kanssa. Araskin ja Holopaisen kausi alkoi hyvin, mutta kauden jälkipuolisko oli vaikea. Lopulta Araski jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle sijoittuen kymmenenneksi. Pudotuspelipaikka jäi voiton päähän.

– Kokonaisuudessaan oli vähän kaksijakoinen kausi. Minulla oli hyvä alku, iso rooli, joukkueessa oli hyvä tunnelma ja pääsimme arvostettuun Copa de la Reinaan. Maajoukkuetauon jälkeen olin pari kuukautta tauolla loukkaantumisen takia, jonka jälkeen kevät oli omalta osaltani aika rikkonainen. Loppukaudesta alisuoritimme ja jäimme lopulta pudotuspelien ulkopuolelle muutaman loppukierroksen tappion takia, Holopainen niputtaa kauden Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka kauteen mahtui myös haasteita, niin muuten Holopainen nautti kaudestaan.

– Viihdyin tosi hyvin. Organisaatio oli ammattimainen ja Espanjan liiga on yksi parhaista Euroopassa. Muutenkin Espanja on mieluisa paikka asua.

Holopainen on ammattilaisurallaan pelannut viidessä eri maassa ympäri Eurooppaa. Kun mukaan lisätään vielä yliopistovuodet USA:ssa, niin Holopainen on ehtinyt nähdä maailmaa jo nuoresta iästään huolimatta.

– Olen saanut kokea monta kulttuuria ja liigaa, ja Espanja menee siinä aika korkealle. Siellä oli kiva balanssi pelaamisen ja vapaa-ajan suhteen. Pystyi pelaamaan ammattimaisesti, mutta nauttimaan samalla espanjalaisesta elämäntavasta. Meillä ei ollut määrällisesti niin paljon harjoituksia kuin aikaisemmissa seuroissani, vaan laatu korvasi määrän, niin sitä kautta vapaa-aikaa oli enemmän. Kyllä tämä oli yksi parhaista kokemuksista ulkomailla.

Kesällä Holopainen pitää virettään yllä Susiladiesin avoimissa harjoituksissa.

– Meillä ei ole virallisia maaotteluita kesällä, mutta open gym -harjoitukset pyörivät.

Susiladies lähtee kesään uudessa komennossa, kun Ilkka Palviainen ottaa joukkueen ohjat käsiinsä.

– Positiiviset ja odottavat tunnelmat. Valmentajanvaihdos tuo varmasti uutta pelaamiseen ja tekemiseen. Odotan innolla millainen proggis on tulossa. Uusi päävalmentaja ei ole minulle ennestään tuttu, mutta muut valmennusryhmän jäsenet ovat, Holopainen miettii.

Annika Holopaisen tilastot Espanjan liigassa

Lähde: Koripalloliiton tiedote