Elina Koskimies, 26, pelasi toisen kautensa Saksan liigassa Angels Nördlingenin riveissä. Koskimies nautti suurta vastuuta kauden aikana ja kausi meni pääosin positiivisesti sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti.

Angels Nördlingenin kausi oli hieman kaksijakoinen. Viime kaudella Angels ei päässyt pudotuspeleihin, kun kausi päätettiin ilmoitusluontoisesti ennen päätöskierrosta, mutta tänä vuonna se sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Pudotuspeleistä tuli kuitenkin lähtö heti avauskierroksella suoraan kahdessa ottelussa.

– Kaudesta jäi lopulta pettymyksen maku, kun putosimme pudotuspelien avauskierroksella. Jos sitä ei oteta huomioon, niin kausi oli muuten positiivinen. Mukaan mahtui tietenkin ylä- ja alamäkeä, mutta kokonaisuudessaan jäi hyvä maku. Tietenkin olisi ollut mukava päästä pudotuspeleissä pidemmälle, Koskimies katsoo mennyttä kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Nördlingen pystyi pitämään edelliskauden jälkeen tärkeimmät lenkkinsä, kun Koskimies, Anissa Pounds ja Samantha Hill jatkoivat seuran riveissä myös tällä kaudella. Jo viime kaudella hyvin sujunut yhteispeli joukkueen sisällä hioutui entisestään täksi kaudeksi, ja se näkyi myös sarjataulukossa.

– Pelasimme paremmin yhteen tällä kaudella. Oli paljon tuttuja pelaajia edelliskaudelta, joten ei tarvinnut rakentaa systeemiä ihan niin yksityiskohtaisesti. Lisäksi meillä oli vähän enemmän pelaajia kuin edelliskaudella. Viime kaudella meillä oli vähemmän pelaajia, joka vaikutti myös treenaamiseen. Ei meillä vieläkään liikaa pelaajia ollut, mutta enemmän kuitenkin kuin edelliskaudella, Koskimies summaa joukkueen vahvaa runkosarjan suoritusta.

Kapea rotaatio kostautui lopulta pudotuspeleissä, kun Osnabrück oli vahvempi suoraan 2-0.

– Meille iski ehkä vähän sellainen kausiväsymys. Meidän rotaatiossa kuusi pelaajaa pelasi todella isoja minuutteja ja ehkä pudotuspeleissä pitkä ja raskas kausi alkoi painaa. Rotaation kapeus oli yksi tekijä. Muutenkin Osnabrück oli meille paha vastus kauden aikana, sillä taisimme voittaa heidät vain kerran ja pelasimme kuitenkin varmaan seitsemän kertaa heitä vastaan. Se oli meille paha match-up.

Koskimiehelle kausi oli jälleen vahva. Peliaikaa tuli peliä kohden yli 28 minuuttia ottelua kohden ja tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti 9,1 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. 

– Vastuuta tuli ja kausi oli mielestäni parempi ja ehjempi kuin edellisvuonna. Tuntui, että menin eteenpäin myös sellaisissa asioissa, joita ei näy pelkästään tilastoissa. Tietenkin aina on parannettavaa ja voi heittää paremmin, että kyllä niitä kehityskohteitakin löytyy kesätreeneihin.

Ennen Saksaa Koskimies pelasi kaksi kautta Espanjassa Ibaizabalissa. Seuraavaksi edessä siintävät uudet maisemat.

– Nyt katsotaan vähän muuta enkä jatka enää Nördlingenissä. Tykkäsin pelata Saksassa ja se on kilpailullinen ja hyvä sarja, mutta olen pelannut kaksi edelliskautta isoilla minuuteilla, niin ehkä joku toinen haaste voisi olla edessä.

Koskimies kuuluu Susiladiesin avainpelaajiin ja odottaa mielenkiinnolla Ilkka Palviaisen aikakautta joukkueen päävalmentajana.

– Innolla odotan millaisia uudistuksia on tehty ja millainen ilmapiiri on. Odotan mielenkiinnolla ja olen sitoutunut jatkamaan aloitettua projektia.

– Pelillisesti tuskin tulee hirveästi muutoksia ja varmaan sillä Suomi-koriksella mennään, mutta tietenkin uudet valmentajat tuovat mukanaan aina myös uudet tuulet ja jotain uutta.

Ikänsä puolesta Koskimies pystyy pelaamaan myös tämän kesän universiadeissa Kiinassa. Suomi pääsee turnauksessa mittaamaan ainakin USA:n ja Romanian taidot.

– Kansainväliset pelit ovat aina kansainvälisiä pelejä, ja ne ovat aina kovempia ja pitää pelata paremmin, että pärjää. Innolla lähden mukaan, jos minut valitaan joukkueeseen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote