Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

Päättyneellä kaudella Holopainen pelasi Espanjan pääsarjassa, jossa Araski sijoittui kymmenenneksi – pudotuspelipaikan jääden yhden voiton päähän. Holopainen tilastoi Araskille keskimäärin 5,0 pistettä ja 2,6 levypalloa kivenkovassa Liga Femenina Endesassa.

Holopaisen ammattilaisura Euroopassa on ollut vilkas ja sisältänyt monia eri maita ja sarjoja. Kokemusta löytyy Saksan ja Espanjan lisäksi myös Ranskasta, Puolasta ja Islannista. Islannissa hän oli kaudella 2020-21 sarjan pistekuningatar 25,9 pisteen keskiarvolla.

Karhun Pojat -kasvatti vietti neljä kautta Yhdysvalloissa pelaten NCAA-koripalloa ennen siirtymistään kaudelle 2017-18 ammattilaiseksi. Ura käynnistyi juurikin Bundesliigassa, mutta joukkueena oli silloin Wasserburg.

– Mielenkiinnolla odotan paluuta Saksaan ja Bundesliigaan. Varmasti paljon on muuttunut kuudessa vuodessa ja liigassa on jonkin verran joukkueet vaihtunut. Olen itse myös aika erilainen pelaaja kuin rookie-vuotenani, Holopainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Vaikka en alun perin ajatellut, että urani jatkuisi Saksassa ensi kaudella, sain sieltä tosi hyvän tarjouksen ja oli alusta asti selvää, että he halusivat juuri minut joukkueeseensa ja rakentaisivat joukkuetta ympärilleni. Isoa roolia on siis kaavailtu.

Gisa Lions MBC sijoittui viime kaudella Bundesliigassa toiseksi viimeiseksi; yhden sijan korkeammalle kuin kesken kauden sarjan luovuttanut Rheinland Lions.

– Hallessa on käynnistynyt uusi projekti ja he ovat juuri yhdistyneet miesten Bundesliiga-joukkueen kanssa. Organisaatio on kuulemani mukaan tosi ammattimainen ja siellä on hyvät fasiliteetit harjoitella ja pelata. Kun kaikki asiat on ympärillä kunnossa, on helppoa keskittyä vain itse koripalloon, Holopainen taustoittaa.

– Vaikka Halle ei ole viime vuosina menestynyt, heillä on jo ensi kaudeksi tavoitteet korkealla uuden staffin ja joukkueen myötä. On siistiä olla osana uutta kunnianhimoista projektia!

Holopainen on pelannut Susiladiesin paidassa tähän mennessä jo 49 ottelua.

Lähde: Koripalloliiton tiedote