Södertäljessä pidettävien Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisena päivänä Suomi onnistui nappaamaan kaksi voittoa ja yhden tappion. 20-vuotiaiden naisten maajoukkue jatkaa tappiottomana ja 18-vuotiaiden poikien maajoukkue ratkaisi voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria.

20-vuotiaiden naisten maajoukkue ahmaisi jo toisen rökälevoiton, kun Sudenpennut pieksi Norjan peräti 46-82 (24-36).

Suomi onnistui keräämään jo puoliajalle yli kymmenen pisteen johdon, joka retkahti viimeistään päätösneljänneksellä yli kahteenkymmeneen.

Suomelle peli oli monellakin tapaa nappiosuma, mutta heittotarkkuuksissa jäi vielä parantamisen varaa: kakkoset 15/39 (38%) ja kolmoset 3/29 (10%).

– Ensimmäisellä puoliajalla heitimme kolmoset 1/16. Suurin osa niistä oli erittäin laadukkaita heittopaikkoja. Maalinteko vielä ontuu, mutta pääsemme maalipaikoille, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kaikesta muusta voi olla tyytyväinen. Erittäin aktiivista puolustusta, juoksimme kenttää vielä paremmin kuin eilen ja koko kentän paine aiheutti sen, että vastustaja väsähti, Salminen lisäsi.

Suomen pistekaksikoksi nousi Meri Kanerva (20/4/7 syöttöä) ja Annika Aarrejoki (16/2). Norjan pistekärki oli Karyn Sandford (13/8).

Suomi on nyt voittanut kahdesta ottelusta molemmat.

Suomen 18-vuotiaat pojat ratkaisivat voiton 7,7 sekuntia ennen loppusummeria

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue voitti pienimmällä mahdollisella erolla, kun Sudenpennut tuuletti pisteen voittoa Norjaa vastaan 71-70 (32-31).

– Aika hyvä alku otteluun. Tulimme hyvällä ilmeellä ja saimme luotua laadukkaita heittopaikkoja. Sen jälkeen korintekeminen meni tosi vaikeaksi. Ensimmäisenä emme saaneet vapaista heittopaikoista sisään, minkä jälkeen sorruttiin siihen, ettei maltettu purkaa painetilaa joukkueena, vaan henkilökohtaisilla ratkaisuilla, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi.

Norjan johto lähenteli ajoittain kymmentäkin pistettä, mutta viimeisen neljän minuutin aikana alkoi Sudenpentujen loppukiri, jonka johtajana olivat Elmeri Abbey (12/2/7 syöttöä/5 riistoa) puolustuksellaan ja Eetu Heinonen (16/3/5 syöttöä) hyökkäyspään uroteoillaan.

– Viimeiseen neljään minuuttiin yksinkertaistettiin meidän hyökkäyspeliä ja saimme tarvittavat onnistumiset.

40 sekuntia ennen loppusummeria Heinonen kavensi eron pisteeseen. Suomen puolustus sai stopin, minkä jälkeen mainion joukkuehyökkäyksen päätteeksi Heinonen säkitti floaterin sisään ja Suomi johti pisteellä.

Norja sai vielä kolmoset ilmoille, mutta Suomen häirinnässä se meni ohitse.

Abbeyn ja Heinosen lisäksi Suomen pistenikkarina kunnostautui Olavi Suutela (17/6). Norjalta erottuivat Sivert Nordheim (21/5) ja Oscar Hellebust (20/4/7 syöttöä).

Suomelle voitto oli PM-kisojen ensimmäinen.

Tanska voittoon energialla ja fyysisyydellä 20-vuotiaissa miehissä

20-vuotiaiden miesten maaottelussa Tanska lähti toisella neljänneksellä omille teilleen ja juhlisti 86-71 (47-40) -voittoa.

– Vastustaja oli selkeästi energisempi ja fyysisempi. Se näkyi siinä, että he voittivat levypallot ja saivat paljon hyökkäyslevypalloja. Mutta ennen kaikkea se näkyi siinä, että meille tuli todella paljon virheitä, mistä vastustaja sai lähes 30 vapaaheittoa ja heitti ne vielä erinomaisella prosentilla, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi.

Tanska osui vapaaheittoviivalta 29 yrityksestä 26 sisään (89%). Levypallot Tanska vei 45-38.

Tanskan päävalmentaja toimi mm. Tampereen Pyrintöä, BC Nokiaa ja Salon Vilpasta Korisliigassa valmentanut Ville Tuominen.

– Tanska pelasi ensimmäisen pelinsä ja he olivat erinomaisesti valmistautuneet. Vielä kun heillä on suomalainen valmentaja, niin he olivat skoutanneet ihan yksittäisiä pelaajiakin. Se on aika hienoa, koska nämä ovat asioita, joita tulee vastaan myös myöhemmin kesällä.

Suomen parhaimmat pistemiehet olivat Juuso Salmi (14/2/6 syöttöä) ja Okku Federiko (12/3). Tanskan kärkinimi oli Jermaine Ballisager Webb (23/7).

Suomi on hävinnyt molemmat ensimmäisestä kahdesta ottelustaan. Suomella on huomenna välipäivä, jonka jälkeen edessä on perjantaina puolivälierä.

Lähde: Koripalloliiton tiedote